16 Eylül 2008 Salı

TABULE



TARİFİMİ İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİNE GÖNDERİYORUMM

tabule bizim türk mutfağının kısırını veya şöyle bol salatayla karışmış bulgur pilvını andıran Lübnan mutfağından bir salata

malzemeler şöyle

2 su bardağı ince bulgur
2 domates 2 orta boy salatalık
2-3 sivribiber
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber,nane kimyon (ben baharat sevdiğim için ekledim herşeyi tavsiye ederim )
HAZIRLANMASI:

Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar soğuk su koyun agzini kapatip 15-20 dakika kadar suyunu tamamen cekinceye kadar bekletin.Bulguru geniş bir kaba alıp maydanozu, soğanı, Biber ve Domatesi kücük kücük dograyip ekleyin. Bulgurlu karışımınıza zeytinyağını, limonun suyunu, tuzu, nane ve karabiberi ekleyip karıştırın. Servise kadar buzdolabinda bekletin.
afiyet olsun
ben dereotu doğramadım ama bence yakışıyor bu salataya
evde çok rabet görmediği için malesef eklemedim



2 yorum:

  1. canımmm bu güzel tariflerin için çok teşekkürler.hepsi yayında.biraz geciktim ama kusura bakma.sevgiler selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Haklısın canım salata artı bulgur pilavı gibi bir şeymiş bu.Ben de ilk defa duydum adını.Hatta salçasız kısır gibi ama bulgur kalın değilmi:))Eminim lezzeti de görüntüsü kadar güzeldir.Ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler