10 Eylül 2008 Çarşamba

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ











7 Adet Güllaç Yaprağı
1 Lt Süt
3/4 Su Bardağı Şeker
1 Kahve Fincanı Gülsuyu
aşağıdaki
SAKIZLI MUHALLEBİ
Yapılışı
Önce muhallebi pişirilir.Soğumaya bırakılır.
Süt kaynama noktasına gelmeden ısıtılır.Güllaç yaprağı ikiye kırılır.Yarım yaprağı alacak büyüklükteki bir tepsiye sıcak sütten bir kepçe konur.Güllaç yaprağının yarısı tepsideki süte batırılıp yumuşaması sağlanırBir kaseye güllaç yaprağı yerleştirilir.Yaprağın ikinci yarısı da sütte yumuşatılır.Birinci yaprağın üzerine serilir.kaseyi iyice doldurmadan biraz muhallebi konulur.Muhallebinin üzerine kenara sarkmış olan güllaç yaprakları kapatılır..Servis tepsisine konur.Sonraki güllaç yaprakları da böylece hazırlanıp servis tepsisine alınr.Kalan süt içine şeker konup tekrar ısıtılır.Ocak kapatılınca içine gülsuyu da ilave edip karıştırılır.Hazırladığımız bu süt servis tepsisindeki güllaçların üzerine dökülür.Güllaçlar sütü çektikten ve ılındıktan sonra dolaba alıp soğuması sağlanır.süsleyip servise sunulurrr

5 yorum:

  1. ellerinize sağlhttp://www.benimsayfam.com/ekart/e-kart.asp?id=61ık,afiyetle yiyiniz,

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı ramazanlar diliyorum. Güllaçta benim çok sevdiğim bir tatlı. Ben sadesini yapıyordum, ama eminim böyleside çok güzeldir.
    www.akrepburcu58.blogcu.com

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor iyi akşamlar diliyorum sevgiler:))

    sefertasi.blogcu.com

    YanıtlaSil
  4. selam
    sitenizdeki yemekler cok guzel hele gullac sahane görunuyor ellerinize saglik.hayirli geceler diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. bu tarif çok güzel...deneyeceğim.ellerine sağlık....

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler