10 Eylül 2008 Çarşamba

İSLİM KEBABI






Malzeme Listesi :
1 kilo patlıcan

Yarım kilo kıyma

1 yemek kaşığı salça

Domates

1 adet kuru soğan

1diş sarımsak

1dilim ekmek

Sivri biber

Tuz,karabiber

Su

Sıvıyağ
Yapılışı :
Patlıcanlar uzun şeritler halinde kesilir.Acısı çıkması için tuzlu suda bekletilir.Yıkanıp kurutulur ve sıvıyağda kızartılır. Rondodan geçirilmişekmek, soğan,sarımsak ve kıyma yoğurulur ,tuz ve istenilirse baharat eklenir,köfteler yapılır. Köfteler yağda çok az kızartılır. Artı şekli verilerek 2 dilim patlıcan üst üste konur ve ortasına köfte yerleştirilerek kapatılır. Üzerine dilim domates ve uzunlamasına ortadan yarılmış sivri biber konur ve kürdan ile sabitlenir. Tepsiye dizilir. Üzerine ılık suda eritilmiş salça dökülür ve fırına konur.170 derecede 30 dakika pişirilir. afiyet olsun
BU YEMEĞİMİN RESMİ VE BİRKAÇ YEMEĞİM
şu blogda et yemeklerinde
MALESEF YAYINLANMIŞ
UYARDIM KENDİLERİNİ GÜZELCE AMA BU KEZ BLOĞU YORUMA KAPATTILAR
SİZDE KONTROL EDİN SİZİNDE RESİMLERİNİZ OLABİLİR.
BEN 3YILDIR BLOG YAZIYORUM HEP BAŞIMA GELDİ BUNLAR .

1 yorum:

  1. Haydari tarifinin fotoğrafı da pembelinin mutfağından araklama.Çok güldüm yaa:)))Bir insan niye böyle bişey yapar ki?

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır