25 Eylül 2008 Perşembe

KADİR GECESİ

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin



Ramazan ayının 27. gecesi "Kadir Gecesi"dir. İnsanlara dünyada ve ahirette mutlu olmanın yollarını gösteren dinimizin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim Peygamberimize Ramazan ayı içinde Kadir Gecesinde inmeye başlamış, Hz. Muhammed (s.a.s.)'e peygamberlik görevi bu gecede verilmiş ve İslam güneşi bu gecede doğmuştur. İşte bu önemli olaylar Kadir Gecesine büyük bir şeref vermiş, üstün bir değer kazandırmıştır.

Kadir gecesinin bin aydan daha haylırlı olduğu Kur'an-ı Kerim'de açıkça bildirilmiştir. Sevgili Peygamberimiz de bu gecenin fazileti hakkında şöyle buyurmuştur:

''Kim ki, faziletine inanarak ve mük afatını Allah'tan bekleyerek Kadir Gecesini ibadetle geçirirse geçmiş günahları bağışlanır.''
Kadir Gecesi biz mü'minlere Allah Te alanın büyük bir lütfu ve sonsuz rahmetinin eseridir. Bu geceyi Allah rızası için namaz kılarak, Kur'an okuyarak ve dua ederek en iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz.

Hz. Aişe bir gün Peygamberimize:
Dedim ki, 'Yâ Resulallah, Kadir Gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?’Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam "Allahümme inneke afüvvün tuhibbü'l-afve fa'fu annî (Allah’ım, Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle) dersin' buyurdu"Sevgili Peygamberimizin öğrettiği bu duayı, biz de Kadir Gecesinde tekrar edelim.

"Şüphesiz biz o Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesi nedir bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece melekler ve ruh Rabbinin emriyle herbir iş için veya herbir kişi için inerler de inerler. O gece tan yeri ağarıncaya kadar selam ve esenliktir." (Kadir: 97/1-5)"Biz o Kur'an'ı mübarek bir gecede indirdik, zaten biz insanlığı her zaman uyarmaktayız." (Duhan: 44)

Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:"Faziletine inanarak ve karşılığını 'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır."

16 yorum:

  1. Alemlerin Rabbi, Rahman ve Rahim olan Allah (c.c.)'a hamd olsun. Salatü selam alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v.) ve tüm inananlarin üzerine olsun.
    KADİR GECEMİZ MÜBAREK OLSUN DUALARIMIZ KABUL OLSUN

    YanıtlaSil
  2. Beyaz bir güvercin gönderiyorum size
    Kanatlarında mutluluk,
    Yüreğinde sevgi,
    Tüylerinde nur var.
    Sizin de kalbiniz nurla dolsun,
    Kadir geceniz mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  3. MELİSA'CIM,KANDİLİN KUTLU OLSUN CANIM,ALLAH DUALARINI KABUL ETSİN İNŞALLAH.

    YanıtlaSil
  4. Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  5. Allah razı olsun, senin ve ailenin kadir geceside mubarek olsun. Dualarınızda bizleri unutmayın.

    YanıtlaSil
  6. Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan bu mübarek gecede dualarınız kabul, ameliniz makbul, Allah'ın selameti üzerinize olsun. Kadir Geceniz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  7. kandiliniz mübarek dualarınız makbul olsun

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı kandıller.Bu gece dualarınızın kabul,ibadetlerinizin makbul olmasını dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı bayramlar dilerim, Sevgilerimle, emel

    YanıtlaSil
  10. Canım tüm ailenle ve sevdiklerinle geçireceğin nice sağlıklı ve huzurlu şeker tadında bayramlar temenni ederim.
    HAYIRLI BAYRAMLAR...

    YanıtlaSil
  11. Bayramlar berekettir,umuttur,özlemdir.Yarınlar niyettir ve duaların kabül olsun , sevdiklerin hep seninle olsun Bayramınız Kutlu Olsun
    öptüm şeker

    YanıtlaSil
  12. Yüreğine damla damla umut, günlerine bin tatlı mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yanında olsun, gülen yüzün hiç solmasın. Bayramın kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  13. bayramın kutlu olsun canım...sevgiler

    YanıtlaSil
  14. bayramın mübarek olsun cnaım,mutlu bayramlar..

    YanıtlaSil
  15. Bir avuç dua, bir kucak sevgi, sıcak bir mesaj; kapatır mesafeleri, birleştirir gönülleri. Kalbiniz nur, haneniz huzur dolsun, BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN.

    YanıtlaSil
  16. MUTLU, HUZURLU BİR HAFTA SONU DİLEKLERİMLE... SEVGİLER..

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler