22 Eylül 2008 Pazartesi

KOLAY FINDIKLI BAKLAVA



bu baklavayı şu hazır satılan yufkalarla yaptım
görüntüsünü çookkk beğendim ama tadı tam hazırlar gibi değildi
yinede çok güzeldi ama o aradığım tam lezzet değildi
tadanlarda beğendiler
tarifi , aldığım paketin üzerindeki gibi uyguladım.orada açıklama yapmış zaten
ama kısacık anlatayım
yufkaları yağladığım tepsiye üçer üçer sıralıyoruz üçerli gurupların herbirinden sonra erimiş yağla yağlıyoruz yufkaları
yağ tereyağı olursa süper olur
yufkaların yarısı bitince bolca fındık yerleştirdim.sonra diğer yufkalaraki işlem aynen devam etti
en son kesip kalan yağı heryerine döktüm
fırında kızardıktan sonra soğuyan baklavaya ılık şerbet döktüm güzelce şerbeti çekip dinlendikten sonra servis ettim
tatlı ikinci gün daha çok hoşuma gitti sanırım iyice demlendii.)
deneyen herkeslere afiyet olsun
not:
birdahakine oklavada tek tek büzerek kıvrım yapmayı düşünüyorum
tarifimiz iftar bereketine gitsin


2 yorum:

  1. canım tarıfın 28.sırada yayında,benı yalnız bırakmadıgın ıcın tesekkur ederım,akdenızden kucak dolusu sevgıler

    YanıtlaSil
  2. MELİSA'CIM,BU HAZIR BAKLAVALARDAN BEN DE YAPTIM ,AMA SENİNKİSİ GİBİ OLMADI GÖRÜNTÜSÜ ,DAHA ÇOK BÖREK ZANETTİLER,PAKETTEN 6 TANE KADAR KULLANMIŞTIM ,KÜÇÜK BİR TEPSİYE DENEMEK İÇİN,DAHA SONRA KALANINI BÜYÜK BİR BAKLAVA TEPSİSİNE YAPTIM,BOYU TAM YUFKALARIN BOYUNDAYDI,BİRAZ İNÇE OLDU,SEN YUFKALARIN TAMAMINIMI KULLANDIN?VE TEPSİN NE BOYDAYDI .BENİM YUFKALARIN MARKASI''SEYMEN''SEN NE KULLANDIN? BİR DE BİM DE BAŞKA BİR MARKA SATILIYOR ,ONU DA MERAK EDİYORUM.HAKLISIN ERTESİ GÜN BAKLAVA DAHA GÜZEL OLDU.ELLERİNE SAĞLIK,GÖRÜNTÜ TAM BAKLAVA GİBİ OLMUŞ...SEVGİLER

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler