28 Ağustos 2008 Perşembe

ZERDE



Malzeme Listesi :
1 çay bardağı pirinç
1,5su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
5su bardağı su
1tutam safran
bir tutam zerdeçal
süslemek için: fındık ,fıstık,badem,üzüm,tarçın
Yapılışı :
5 bardak suyun içine pirinç konur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şeker katılıp, kaynatmaya devam edilir. Evvelce suda ıslatılıp, eritilmiş safran, zerdeçal (safran bulunamazsa sadece zerdeçal) haşlanan pirincin üstüne dökülür. Kaynamaya bırakılır. Kaynamakta olan karışıma suda ezilmiş nişasta ilave edilir. Kaynatmaya devam edilir. Pişmesi biten zerde servis kaselerine alınır. Üzeri süs bölümünde verilenlerden arzu edilenlerle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler