28 Ağustos 2008 Perşembe

FINDIK KROKANLI SPANGLE



Malzeme Listesi :
1kg süt
5yemek kaşığı un
1su bardağı şeker
2yemek kaşığı kakao
80gr bittter çikolata
1yumurta
5-6dilim kek vaya pandispanya
krokan için 1su bardağı şeker 1 su bardağı fındık
Yapılışı :
öncelikle krokanı hazırlıyoruz tavaya şekeri alıp karamel olana kadar bekliyoruz karamel oluşunca fındıklarıda atıyoruz. yağlanmış bir borcama boşaltıyoruz diğer tarafta çikolata hariç malzemeleri tencereye alıyoruz yumurtanın beyazlarınıda ayırıyoruz yanlızca sarısını ilave ediyoruz sürekli karıştırarak pürürzsüz bi muhallebi hazırlıyoruz en son çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz diğer tarafta yumurta beyazını kremşantigibi olana kadar köpürtüyoruz.pişen muhallebiden çok azalıp beyaza ekliyoruz ve hemen karıştırıyoruz yavaş yavaş tencereye ekliyoruz bitaraftanda karıştırıyoruz krakanıda ince parçalara ayırıyoruz ben havanda dövdüm kaselerin içine birdilim kek koyup üzerlerine muhallebiyi boşaltıyoruz en üstünede krokanları döküyoruz ama dikkat edin muhallebi soğuduktan sonra krokanı ekleyin erimesinler afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Hurma tatlisi