28 Ağustos 2008 Perşembe

LİMONLU KEK



Malzeme Listesi :
250 gr Margarin
1 Bardak Şeker
1 1/2 Bardak Un
3 Adet Yumurta
3 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 paket vanilya
1 Adet Limon Kabuğu rendesi
1 çay bardağı fındık
1/2çay bardağı üzüm
sosu için: 1 limon suyu+1su bardağı su 3-4 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı :
Margarin ve şekeri çırpma teli ile köpük olana kadar çırpın. Yumurtaları teker teker katarak yedirin. Un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu harmanlayarak karışıma katın, karıştırın.en son fındığı ve üzümü katıp şöyle bi karıştırın .yağlanmış kek kalıbına dökün kekimizi180cde içi pişene kadar bekletiyoruz.pişip pişmediğine bir kürdanla bakabiliriz sosu için :1limonun suyunu bir su bardağına alıp üzerini su dolduruyoruz.diğer malzemelerle beraber bir tencerede karıştırıp kıvam alana kadar pişiriyoruz.pişirip kalıptan çıkardığımız kekin üzerine eşit şekilde gezdiriyoruz.en son fındık parçaları ve limon kabuğu rendesiyle süslüyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır