27 Ağustos 2008 Çarşamba

TULUMBA TATLISI



Malzeme Listesi :
3 su bardağı su
3 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay kaşığı tuz
4 yumurta
kızartmak için sıvı yağ
şerbeti 3 su bardağı su 3.5 su bardağı şeker 1/2 limon suyu
Yapılışı :
şerbetini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz şerbetin soğuk olması lazım hamur içinse suyu margarini ve tuzu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.kaynamaya başlayınca unu ilave edip karıştıra karıştıra 5-10dk pişiriyoruz hamur pürüzsüz olmalı.sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz .tamamen soğuyan hamura yumurtaları kırıp yoğuruyoruz.hamuru kalıba alıp soğuk yağa küçük küçük atıyoruz .kızarınca yağdan alıp hemen şerbete atıyoruz şerbetin içinde çok fazla bekletmeye gerek yok servis tabağına hemen çıkartıyoruz . afiyet olsun not:tatlıları şerbette fazla bekletmiyoruz.ayrıca tatlıları soğuk yağa atmalıyız hamur sıcak yağa atılınca çatlar ve şekli bozuk olur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler