27 Ağustos 2008 Çarşamba

ÜÇGEN BAKLAVA




Malzeme Listesi :
hamuru:
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çaybardağı sıvıyağ
1/2 limonsuyunda 1 paket kabartma tozunu erit
aldığı kadar un
şerbeti:2,5 bardak şeker 2,5 bardak su 4/1 limon suyu
içmalzemesi:fındık ceviz vs.
Yapılışı :
kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuruyoruz. 20 eşit bezeye ayırıp her parçayı mısır nişastası ile çay tabağı büyüklüğünde açıp 20 tane hamurumuzu hepsini üst üste koyuyoruz. ve nişasta yardımı ile çok ince olmadan yaklaşık 1/2 cm kalınlıkta dikdörtgen şeklinde açıyoruz. sonra bıçak ile karelere kesiyoruz. her karenin ortasına az döğülmüş ceviz koyup uçlarını bastırmadan kapatıyoruz hafifçe...( pişerken kat kat oluyor ) yağladığımız dikdörtgen tepsimize sivri kısmı alta gelecek şekilde tüm tatlılarımızı birbirinin hafif üstüne gelecek şekilde diziyoruz...sonra 125 gr tereyağımızı eritip tatlımızın üstüne döküp sıcak fırına veriyoruz..fırından alınca üzerine soğuk şerbeti gezdirip biraz dinlendirip süsleyerek servis yapıyoruz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır