29 Ağustos 2008 Cuma

PORTAKALLI PİRİNÇ TURTASI



Malzeme Listesi :
1su bardağı pirinç
2su bardağı süt
2-3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
kreması için: 2 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt 1 /2çay bardağı pudra şekeri(damak zevkinize kalmış istersenizşantinin şekeriylede yetinebilirsiniz) 1 paket labne peyniri
Yapılışı :
öncelikle yıkanan pirinçleri sütle beraber ocağa alıyoruz kaynamaya bırakıyoruz şekerini ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz pirinçler istenen kıvama gelince tarcınıda ekleyip varsa kelepçeli bir kalıba yoksa yuvarlak başka bir kaba alıyoruz soğuması için dolaba bırakıyoruz diğer tarafta şantiyi sütle çırpıyoruz peyniride ilave edip çırpıyoruz .dolapta soğuyan pirinç tabanının üstüne kremayı döküyoruz üzerini portakal dilimleriyle süsleyip dolaba gönderiyoruz donduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz afiyetler olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...