29 Ağustos 2008 Cuma

AY ÇÖREĞİ





MALZEMELER:
Hamuru için:
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı maya 
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1,5 çay bardağı pudra şekeri 
1 paket vanilya
Aldiğı kadar unÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
file badem
İÇİ İÇİN:

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
1-2  yemek kaşığı kakao
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
tarçın
Kek parcalari,biskuvi



Yapılışı :
mayayı ılık sütte eritin. yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. mayayı azar azar ilave edin. aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 - 1,5 saat bekletin. bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor. o yüzden kabarmazsa endişe etmeyin .cevizleri dövün tarçın, pudra şekeri ,üzüm ve sütü karıştırın. Kek ve biskuvi parcalariyla cok kati olmayan ama elle sekil verecek kadar bir kivamda karıştırın.hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. içine bir tatlı kaşığı içten koyun. uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın. daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın. ay şekli verin. hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.üzerine file fındık serpin önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...