27 Ağustos 2008 Çarşamba
KENEVİR HELVASI
Malzeme Listesi :
500 gr kenevir
4 su bardağı pekmez
100 gr ceviz içi
50 gr leblebi
Yapılışı :
Kenevir ayıklanarak teflon bir tavaya konularak (yağsız) yakmadan çıtır çıtır olana kadar kavrulur. Ayrı bir tencereye pekmez konularak kuvvetli ateşte kaynatılır. Pekmez kaynayınca, kavrulmuş olan kenevirler pekmeze ilave edilerek koyulaşıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika daha pişirilir. (Pekmezi uzun süre kaynatırsak tadı acılaşabilir o yüzden dikkat etmemiz gerekiyor) Leblebiler havanda dövülerek (veya rondoda) toz haline getirilir ve 24-26 cm çapındaki bir kabın dibine iyice serpilir. Koyulaşan kenevirli pekmez leblebilerin üzerine dökülür. Üzeri cevizlerle süslenip soğutulur. İstediğimiz gibi dilimleyerek servis edelim. KAYNAK KONYA MUTFAĞI SAİME YARDIMCI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim