28 Ağustos 2008 Perşembe

KARAMELLİ EKŞİ ELMA TARTI



Yapılışı :
1 bardak şekere 3 çorba kaşığı su ekleyip karamelize edin. Tart kalıbının üzerine yağlı kâğıt yayıp karamelli karışımı üzerine dökün. 300 gr dilimlenmiş ekşi elma ve bir kâse çekirdekleri çıkarılmış vişneyi karamelin üzerine düzgünce yerleştirin. 150 gr erimiş margarin, yarım su bardağı tozşeker, bir tutam tuz , 2 yumurta, 1 su bardağı tepeleme un ve kabartma tozunu karıştırın. Elde ettiğiniz hamura 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi ekleyip elma dilimlerinin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Tart ılınınca bir servis tabağına kalıbı ters çevirip tartı çıkarın.Dilimlere ayırıp servis sırasında üzerine çikolata gezidirn afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler