28 Ağustos 2008 Perşembe

KABAKLI KEK



Malzeme Listesi :
1 su bardagi siviyag
1,5 su bardagi tozseker
3 yumurta
2 su bardagi un
1 silme tatli kasigindan az karbonat
1 cay kasigi kabartma tozu
2 yemek kasigi dolusu kakao
2 su bardagi ustu kazinmadan rendelenmis kabak (yaklasik 3 tane)
1/2 su bardagi iri kiyilmis ceviz
MUHALLEBİ: 1/2 kg.süt 1 /2 su bardağı toz şeker 1,5 yemek kaşığı un 50 gr.margarin 1 paket vanilya
Yapılışı :
MUHALLEBİ İÇİN: Bütün malzemeyi karıştırarak pişirin. pişen muhallebiyi10-15dk mixerle çırpın KEK İÇİN: Yumurta ve sekeri krema gibi olana kadar cirpin. Siviyagi yavasca ekleyerek cirpmaya devam edin. Kuru malzemeleri birlikte eleyip karisima yarisini ekleyip karistirin. Kabaklari ve cevizide ilave edip kalan unlu karisimi koyarak karismasini saglayin. Yaglanmis unlanmis yuvarlak pasta kalibina veya dikdortgen cam kaliba koyup 175C dereceli firinda icini çekene kadar pisirin.fırından çıkarıp soğumasını bekleyin kek soğuduktan sonra üzerine muhallebiyi dökün donması için bir saat kadar dolaba koyun sonra dilimleyip servis yapın afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Hurma tatlisi