Malzeme Listesi :
1paket margarin
2yumurta
1çay bardağı hindistan cevizi
1/2çay bardağı sıvı yağ
1paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
üzerine:1 poşet krem şanti
şerbetiiçin:2su bardağı su 2su bardağı şeker
iç malzemesi: 1çay bardağı kadar ufalanmış fındık
Yapılışı :
öncelikle oda ısıısndaki margarin ve hindistan cevizi karıştırılır daha sonra sıvı yağ yumurta eklenir un ve kabartma tozuda ilave edildikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bi hamur elde edilir hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp önceçubuk şekli verilir daha sonra hafif bastırarak yassıltırız üzerine fındık döküp rula sararız.ve simit şekli veririz.resmi çekmediğim için anlatım karışık gibi olabilir.ama şöyle düşünün içinde fındıklar olan simit önceden ısıtılmış fırındapambeleşene kadar pişirilir ben180c de pişirdim önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbette[ tatlı fırından çıktıktan bir ik dakika sonra eklenir] şerbet tamamen çekene kadar bekletilir.soğuduktan sonra çanak kısımlara şanti sıkılıp servise sunulur
Yapılışı :
öncelikle oda ısıısndaki margarin ve hindistan cevizi karıştırılır daha sonra sıvı yağ yumurta eklenir un ve kabartma tozuda ilave edildikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bi hamur elde edilir hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp önceçubuk şekli verilir daha sonra hafif bastırarak yassıltırız üzerine fındık döküp rula sararız.ve simit şekli veririz.resmi çekmediğim için anlatım karışık gibi olabilir.ama şöyle düşünün içinde fındıklar olan simit önceden ısıtılmış fırındapambeleşene kadar pişirilir ben180c de pişirdim önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbette[ tatlı fırından çıktıktan bir ik dakika sonra eklenir] şerbet tamamen çekene kadar bekletilir.soğuduktan sonra çanak kısımlara şanti sıkılıp servise sunulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim