27 Ağustos 2008 Çarşamba

ŞEKER HELVASI

,


Malzeme Listesi :
250 gr tereyagi
yarim kg un
2 su bardagi toz şeker
Yapılışı :
Tereyagini eritin. Unu ekleyip tahta kasikla sürekli karistirarak orta ateste kavurun. Pembelesmeye baslayinca 15-20 dakika daha kavurun. Toz sekeri ekleyin ve 5 dakika daha karistirarak kavurup ocaktan alin. Düz bir servis tabagina alip sogumaya birakin. Dilediginiz sekilde dilimleyerek servis yapin ben şekeri 1,5su bardağı kullandım o bile yeterli geldi dahada az konulabilir

2 yorum:

  1. Günaydın. Ziyaretin için teşekkür ederim melisacım. bir çocuk az çocuk 2 çocuk çok çocuk dememeişler boşuna:)) bu tatlı da en sevdiklerimden biridir bak yine aklıma soktun . :)) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. evet özlemcim çocuklar konusunda haklısın
    teşekkürler bu tatlıyı bende yapmıyorum uzun süredir
    çokta severim)

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler