2 Aralık 2007 Pazar

hanım göbeği





Malzeme Listesi :
3 su bardağı su 3 su bardağı un 125 gr margarin 1 çay kaşığı tuz 4 yumurta kızartmak için sıvı yağ şerbeti 3 su bardağı su 3.5 su bardağı şeker 1/2 limon suyu
Yapılışı :
şerbetini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz şerbetin soğuk olması lazım hamur içinse suyu margarini ve tuzu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz.kaynamaya başlayınca unu ilave edip karıştıra karıştıra 5-10dk pişiriyoruz hamur pürüzsüz olmalı.sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz .tamamen soğuyan hamura yumurtaları kırıp yoğuruyoruz.Cevizden küçük parçalar alıp elde yuvarladıktan sonra serçe parmağımızı yağa batırıp tatlının ortasına basıyoruz ve halka şekli veriyoruz.soğuk yağa atıyoruz.ocağı açıp kızarmaya bırakıyoruz .kızarınca yağdan alıp hemen şerbete atıyoruz şerbetin içinde çok fazla bekletmeye gerek yok servis tabağına hemen çıkartıyoruz . NOT:tatlıları şerbette fazla bekletmiyoruz.ayrıca tatlıları soğuk yağa atmalıyız hamur sıcak yağa atılınca çatlar ve şekli bozuk olur afiyet olsun


2 yorum:

  1. merhaba çok güzel görünüyor yalnız ben çıtır tatlı seviyorum bu da öyle çıtır çıtır mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar bu hamur tulumba tatlısıyla aynı hamurdan elde diliyor
      zaten osmanlı tatlılarından tulumba ,hanum göbeği,vezir parmağı hepsi aynı şu hamurundan elde ediliyor
      ve yağda kızartılarak yapılıyor
      kıvamı ve çıtırlığı aynen tulumba tatlısı gibi oluyor

      Sil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler