28 Kasım 2007 Çarşamba

REÇELLİ ÇİÇEK KURABİYE



malzemeler

125gr tereyağı

1/2 su bardağı pudra şekeri

1yumurta

1çay kaşığı karbonat(silme olacak çok olursa kötü bir kokuya neden olur)

aldığı kadar un



arasına reçell

üzerine pudra şekeri



hazırlanışı:

oda ısısındaki tereyağı şekeri karıştırıp yumurtayı ekliyoruz.en son kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek biyandanda yoğuruyoruz.ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz

hamuru unlanmış zeminde 2-3ml bisküvi gibi açıyoruz.kalıplarla şekil verip,tepsiye sıralıyoruz.kurabiyeler iki kat olacağı için ortası delik olanlarla tüm parçalar eşit olsun unutmayalım.185cde kızarmasına izin vermeden pişiriyoruz.ince oldukları için çok kısa sürede pişiyorlar

pişen ve soğuyan kurabiyelerin arasına marmelat, reçel vs sürüp iki katı yapıştırıyoruz.üzerine pudra şekeri eleyip servise hazır hale getiriyoruz

afiyet olsun

5 yorum:

  1. CANIMCIM ELLERINE SAGLIK KURABIYELER HARIKA GORUNUYOR TAMDA ETKINLIGE YAKISACAK BIR SUNUM
    KATILIMIN ICIN COK TESEKKURLER
    SEVGILER
    www.yenitadlar.blogcu.com
    TARIFINI EKLEDIM CANIM AZ DAHA UNUTUYODUM YAZMAYA:))

    YanıtlaSil
  2. saol nurcancım

    YanıtlaSil
  3. benimde öyle ilginç bir dedem varmış,hatta babaannem benim çay tiryakiliğimi ona benzetir ama sadece benzetir çünkü dedem kadar demli içmiyorum:)
    ki yemektede öyleymiş kendisi çok becerikliymiş ve keyfien düşkün,ben tanıyamadım(benim doğduğum sene vefat etmiş)ama tanımak isterdim bu açıdan.
    sizin çaydanlık var bende oda yok ama:)
    neyse sözü uzattım kusuruma bakmayın,reçelli kurabiyeleriniz çok tatlı duruyorlar.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. canımcım harika bir tarifle etkinliğe katılmışsın...eline sağlık.....

    YanıtlaSil
  5. cANIM ELLERİNE SAĞLIK NE GÜZEL YAPMIŞSIN KURABİYELERİ
    VALLA CANIM ÇEKTİ

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler