12 Ocak 2015 Pazartesi

LİMON GLAZÜRLÜ TARÇİNLİ ÇÖREK

hamur malzemesi:

1 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı toz şeker
1/2çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 paket instan maya
aldığı kadar un
iç harcı için: toz şeker 
tarçın
tereyağı


limon glazür için :

Malzemeler ;
 1  limon
 limon kabuğurendesi
 1 bardak pudra şekeri
 Limon kabuğunu rendeleyip içine 1 adet limonun suyunu koyup karıştırın. içine  pudra şekerini koyup  pürüzsüz bir hal alana kadar çırpıcıyla çırpalım  akışkan bir sıvı olacaktır.
elimizdeki sıvıyı keklere,kurabiyelere,çöreklere uygulayailirsiniz
çörek için hamurumuzu yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz.mayalanan hamuru iki bezeye ayıralım tezgahta yrım cm kadar açalım üzerine oda ısısındaki tereyağını elimizle açmaya sürer gibi sürelim
üzerine dilediğiniz miktarda toz şeker ve tarçın serpip hamuru rulo yapıyoruz
ikişer parmak kesip kesilen kısımları tepsiye gelecek şekilde sıralıyoruz
biraz tepsi mayası geldikten sonra fırına veriyoruz.pişen çöreklerimiz soğuduktlan sonra üzerine glazür döküp ssrvis ediyoruz
glazür sevmiyorsanız pudra şekeri serperek veya sade olarakta tüketebilirsiniz

2 yorum:

  1. Çok nefis görünüyorlar ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ufff nasıl güzel görünüyor onlar öyle.Puf puf bir hamur, ferah bir sos ;nefis.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler