25 Aralık 2014 Perşembe

NEFİS PANDİSPANYALI BOL ÇİKOLATALI PASTA

PANDİSPANYA İÇİN
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım kahve fincanı su
2 kaşık sıvı yağ

arasına pastacı kreması
damla çikolata
muz dilimleri
üzerine şanti
süslemek için eritilmiş çikolata

yumurta aklarını bir fiske tuzla bembeyaz krem şanti gibi olana kadar çırpıyoruz
şekeri ılık suyu ve yağıda ekleyip güzelce karıştırıyoruz
diğer tarafta unu vanilya ve kabartma tozunu elekle eleyerek yumurtalı karışıma ekliyoruz.bir kaşıkla karışımı söndürmeden yavaş yavaş karıştırıyoruz
yağlı kağıt serdiğimiz çember kalıba döküp fırına veriyoruz.kalıbın kenarlarını yağlamamak gerekiyor kek kabarırken kenarlara tutunacak yağlarsak bu çok mümkün olmaz istediğimiz görüntüyü elde edemeyiz
pişen kekimiz soğurken biz kremamızı yapalım

250 gr süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
kakao(istenilen miktarda)
2yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
çikolata(isteğe bağlı)

Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyalım ve devamlı karıştırarak  pişirelim. pişen muhallebiye bir yemek kaşığı tereyağıve 1-2 yemek kaşığı nutella ekleyip soğuyana kadar ara ara karıştıralım kaymaklanmasın

kekimizi iki kat halinde keselim içine koyduğumuz su ve yağ sayesinde nemli bir kekimiz var ama yinede ıslatmak isterseniz meyve suyuyla ,sulandırılmış reçelle veya kahveli karışımla ıslatabilirsiniz
kremamızı döküp üzerine damla çikolata meyve dilimleri koyalım
kekin diğer parçasını da güzelce yerleştirip şanti ile sıvayalım süslemeyi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz

2 yorum:

  1. çok şık sunumlu harika bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba :) Gerçekten nefis gözüküyor ellerinize sağlık :)
    Sizi blog keşif etkinliği sayesinde keşfettim ve takibe aldım bana da beklerim :)
    suslusirine.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler