12 Aralık 2014 Cuma

Kaymakla yogurulan kasarli sucuklu pide,firin boregi

Nekadar uzun ismi var degilmi :-)
Cok sık yaptigim bir hamur isi
Hamurunda kaymak oldugu icin dahabi lezzetli
Bu arada gecengun komsumun arkadasina gittik kaymakli kurabiye yapmislar ve tarifi internetten almislar yani bendeeennn :-)
Cok sevindim birbirlerine tarif verecek kadar sevmisler

Ben pideme geceyimmi
Aslinda biz buna firin boregi deriz ,konyada ova koylerinde agzi kapali olarak yapilir ,tandirda pisirilir  tandir boregi olur,konyanin bozkir ilcesinde ispanak ve peynirle hazirlanir pazar gunleri ekmek firinlarina goturup hazirlatilir adida peynirli olur guzel ulkemde cesitte tarifte sınır yok

Hamurumu un,su,tuz,maya,birkase kaymak  ile yogurup mayalanmasi icin birakiyorum
Mayalanan hamurdan yumurta kadar bezeler alip oklavayla uzun oval aciyorum kenarlarindan hafif ice kivirip tepsiye aliyorum bolca kars kasari uzerine ev yapimi sucuk dizip firina verdim pistikten sonra bol tereyagiyla kalori bombamizi yemeye haxir hale getirdim
Bu pidelerin cok cesidi var onlarda sirayla gelecek
İzlemeye devam
Afiyetle kalin

1 yorum:

  1. Süper bir lezzet daha:) eline sağlık. Bu arada dün kağıt bardak kekini denedim. Birazıni okula getirdim. Arkadaşlar da benim çocuklar da çok beğendi.yalnız ben fazla kabartamadım.tamam çig kalmadı pişti ama yinede tam kabarmasıni isterdim:) fakat bir kere yapıp bırakılabilecek bir tarif degil tekrar denenecek:))

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır