12 Haziran 2014 Perşembe

SUSAM VE HAŞHAŞ MANTOLU ŞEKERPARE-ISLAK KURABİYE

ismi çok uzun hem şekerpare hem ıslak kurabiye gibi bir tatlım var
ama inanın nefisss bişey
akşam balkon keyfi yaparken kahveyle harikaydılar


 malzemeler:
150gr tereyağı
2yumurta(birinin akı ayrılacak)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı irmik
2 yemek kaşığı kakao
kabartma tozu
aldığı kadar un
bulamak için haşhaş tohumları ve susam
şerbeti:
2bardak şeker
2bardak su
kaynatıp soğumasını bekleyin
diğer tarafta oda ısısındaki tereyağı ,yumurta(birinin akını ayır),şeker,sıvıyağ,irmik,kabartma tozu ve kakaoyla hamurumuzu normal kurabiye hamuru gibi yoğuruyoruz.hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlıyoruz.önce yumurta akına sonra susam ve haşhaşa bulayıp fırınlıyoruz.pişen kurabiyeleri ılıkken soğuk şerbete batırıp çıkarıyoruz.önümüz mübarek ramazan iftar sonrasında dondurma eşliğinde hafif bir tatlı olarak tercih edilebilir
afiyetle kalın





3 yorum:

  1. Çok güzel bir tarif kahveyle gerçekten güzel olur elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık. Mübarek Berat gecemizi kutlar, dualarımızın kabul olmasını dilerim.
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. sunum, tarif, malzeme ölçüleri muhteşem. inanıyorum tadı da öyledir
    bu da benim haşhaşlı gül poğaça tarifim :)

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...