uzzunnn zamandır yazmıyorum nedendir bilmem.çocuklar ev işleri yemek derken zamanım kalmıyor .gün içinde sürekli tabletten blogları faceyı geziyorum ama pc yi açıp arşive biriktirdiğim bir dünya tarifi nedense yazamıyorum.inşlh artık tariflerimi arşivde daha fazla bekletmeden yayına verebilirim.malesef eski pc çökünce koskocamannn arşivim elden gitti.aynı şey yeni arşive olmaz umarım.şimdi çok pratik ama pek güzel tatlımıza geçelim
aşağıda örnek olması amacıyla googleden bir foto buldum
ben kaşık çatal sarmak yerine daha temiz bulaşığı çıkmayan bi yöntem buldum
evde tahta şişlerim vardı
üç şişi üst üste koyup şeritler halinde kestiğim milföyleri sardım
ve fırına
kızaran milföyleri dikkatlice çıkarıp soğutuyoruz.
soğuyan milföylerin içine krema pompası yardımıyla krema doldurup benmaride erittiğimiz çikolataya buluyoruz
bu arada bir not: ya arkadaşlar erimiş çikolataya bulanarak yapılan kurabiye tatlı vs buradan tarifi alıp sonrada pişirilmiş çikolata sosa buluyorsunuz.bi gün öncede hazırladıysanız tamam sos kabuklaşıp kuruyor görüntü çatlıyor derken ne oldu aman benim kurabiyemin görüntüsü olmadı .sosla yapılan kurabiye bikaç saatte tüketilmeli zaman geçtikçe görüntü ve tat bozulur.aynı şey bu tarif içinde geçerli .tam görüntü ve tat için çikolataya bulanmalı
krema alman-pastasi.ndaki kremayla aynı tarif
Yağlı Pastacı kreması
2 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
1-2 yemek kaşığı tereyağı
krema malzemesi yağ harici hepsi çırpılır pişirilir piştikten sonra içine yağ ilave edilip çırpılır
afiyetle ve sağlıcakla kalın sevgili izleyenlerim
Cok ilginc bir pisirilme tarzi,milföyü sevmiyordum ama cocuklar sevdiler,denemeli,elinize saglik!
YanıtlaSilhmmm harika duruyorlar eline sağlık
YanıtlaSileline sağlı arkadaşım, pratik ve çok güzel
YanıtlaSil