28 Ocak 2014 Salı

AVCI BÖREĞİ TARİFİ


malzemeler
4yufka
2kaşık tereyağı
250-300gr kıyma
1 kuru soğan
1çaybardağı ince bulgur
1çay bardağı ceviz içi
2rendelenmiş havuç
kimyon
tuz
karabiber
pulbiber
maydonoz
bulamak için yumurta ve galeta unu
kızartmak için sıvı yağ
hazırlanışı
soğanı yemeklip doğrayıp 2kaşık tereyağında kıymayla beraber güzelce kavuruyoruz.içine rendelenmiş havuçları ekleyip birazda onu öldürüyoruz

önceden ıslatıp beklettiğimiz bulguru ve baharatları ekleyip içimizi hazırlıyoruz
yufkaları4veya 8 eşit parçaya kesip geniş kısmına iç malzemeden bolca koyup sigara böreği gibi sarıyoruz
bu şekliyle dondurucuda saklayabiliriz
sarılan yufkaları önce yumurta akına sonrada galeta ununa bulayıp bol yağda nar gibi kızartıyoruz
dilerseniz fırınlayabilirsiniz ama özelliği yağda kızarması tercih sizin
afiyetle ve sağlıcakla kalın

8 yorum:

  1. severek yaptığım böreklerden, ama ben fırına veriyorum...

    YanıtlaSil
  2. Içinin malzemeleri değişikmis.birde ben deniyim bakalım nasıl olacak. Görüntü nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. hımm nefis nefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Cok lezzetli gozukuyor. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık harika çıtır börekler olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. merhaba ..
    bloğunuzu takibe aldımm banada beklerimm :)
    http://evlimutluguvenliii.blogspot.com.tr/2013/12/ilk-cekilisim-hadi-buyrun.html

    YanıtlaSil
  7. Çok severim ellerine sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ellerınıze sağlık
    banada beklerım sevgıler*-*

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler