evtttt işte karşınızda hiçbiryerde göremeyeceğiniz bir turşu
asma yağrağı turşusu
buda nesi nasıl yenecek demeyin
biz kısırla,mercimekli köfteyle,batırıkla taze asma yağrağını haşlayıp yemeyi çok severiz
eminim biçok yöredede bilinir bu
ablam bahçeden topladığı tazecik yaprakları turşu şeklinde hazırlayıp kış için sakladı
inanın nefis oluyor mutlaka deneyin
yapımı evde turşu yapanlar için basit
yaprakları yıkayıp kavanoza dolduruyoruz
üzerine
tuz
sirke
su
sarımsak
hepsi bu işte
afiyetle ve sağlıcakla kalın
canım yaprağı kurarız ama turşusunu ilk kez duydum, benim hakkımı ayır tadına bakayım:9
YanıtlaSilharika canım mutlu yıllar
YanıtlaSil