malzemeler:
hamur için:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
tuz
un
hamur için:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
tuz
un
iç malzeme için :patatesleri haşlayıp ezdim kıyma soğan kavurup ezilmiş patatesi ekledim tuz karabiber ve bol acı pul biber ekleyip iç malzememi soğuması için bıraktımsoğuyunca içine doğranmış maydonoz eklenecek
üzerine dökmek için 250 gr treyağı 1/2 türk kahve fincanı sıvı yağ
- hamurun hazırlanışı:
hamur malzemesi ile yumuşak bir hamur hazırlayın. daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın. her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun. böylece sekiz katlı üç parça elde edin. üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın.üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın.
açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. kestiğiniz karşılıklı kenarlara im malzemeden bolca yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın. bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün. aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın.
börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 250g tereyağı ve sıvı yağı eritin tepsideki böreklerin üzerine gezdirin.
önceden ısınmış 200C fırında pişirin
böreğin özelliği baklava gibi çıtır çıtır olması
o sebeğle yap fazla gelecek diye korkmayın yağda gevrekleşeceği için yağ fazla değil
yiyenler tekrar yemek isteyecekler emin olun
afiyetle kalın
Canım ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık canım kuzumun dediği gibi o benim en sevdiğim :)
YanıtlaSilkıyır kıyır ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
YanıtlaSilGÜZEL OLDUĞU AŞİKAR ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK TATLIM OLSA DA YESEM BAYILIRIM SEVGİYLE KAL...
YanıtlaSilbundan bir tanede yenmez ki tepsiyi hep yemek lazım elinize sağlık
YanıtlaSilcok zahmetliymis ama eminim yiyince bukadar emege degiyordur.sevgiler.
YanıtlaSil