1 Ekim 2012 Pazartesi

KURU BAKLAVA BÖREK(PATATESLİ)


  •  

malzemeler:
hamur için:
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 çay bardağı su
tuz
un
iç malzeme için :patatesleri haşlayıp ezdim kıyma soğan kavurup ezilmiş patatesi ekledim tuz karabiber ve bol acı pul biber ekleyip iç malzememi soğuması için bıraktım
soğuyunca içine doğranmış maydonoz eklenecek 
üzerine dökmek için 250 gr treyağı 1/2 türk kahve fincanı sıvı yağ
  1. hamurun hazırlanışı:
 
 hamur malzemesi  ile yumuşak bir hamur hazırlayın. daha sonra bu hamuru 24 bezeye ayırın. her bezeyi tatlı  tabağı büyüklüğünde açın. açtığınız hamurların üzerine nişasta serperek sekiz tanesini üst üste koyun. böylece sekiz katlı üç parça elde edin. üç katın her birinin kenarlarına elinizle bastırın.üçünü ayrı ayrı aynı baklava hamuru açar gibi 30cm genişliğinde açın.
açtığınız hamuru ortadan ikiye kesin. kestiğiniz karşılıklı kenarlara im malzemeden bolca yayın ve ikisini de gevşek biçimde rulo yapın. bu ruloları bıçakla beş parçaya bölün. aynı işlemi kalan 2 hamur için de tekrarlayın.
börekleri yağlanmış tepsiye dizin. 250g tereyağı ve sıvı yağı eritin  tepsideki böreklerin üzerine gezdirin.
önceden ısınmış 200C fırında pişirin

böreğin özelliği baklava gibi çıtır çıtır olması
o sebeğle yap fazla gelecek diye korkmayın yağda gevrekleşeceği için yağ fazla değil
yiyenler tekrar yemek isteyecekler emin olun
afiyetle kalın

6 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım kuzumun dediği gibi o benim en sevdiğim :)

    YanıtlaSil
  3. kıyır kıyır ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. GÜZEL OLDUĞU AŞİKAR ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK TATLIM OLSA DA YESEM BAYILIRIM SEVGİYLE KAL...

    YanıtlaSil
  5. bundan bir tanede yenmez ki tepsiyi hep yemek lazım elinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. cok zahmetliymis ama eminim yiyince bukadar emege degiyordur.sevgiler.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler