31 Ekim 2012 Çarşamba
HALLEY PASTA
nefissss harika hafif .......daha ne diyim
yıllardır yaptığım küp kekin ortadan ikiye ayrılıp lezzetinin dahada artmış hali
süsüde çok severim süslemedende olmaz
yazdan alıp dolaba kaldırdığım çileklerim ve taze nanelerle süsledim:)
tarifin ojinali pelinchef den
tarifi pelinin anlatımıyla yayınladım
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
* 5 yumurta
* 2 su bardağı şeker
* 2 çay bardağı sıvıyağ
* 2 çay bardağı süt
* 2 paket kabartma tozu
* 4 bardak un
* 1 paket vanilya
kreması için ben pelinin kreması yerine bu tarifi kullandım
1paket şanti
1paketçilekli pasta kreması
ve ara katlara çilek dilimleri kullandım
ARA KREMA İÇİN:
* 1/2 litre süt
* 7 çorba kaşığı un
* 1 yumurta
* 6 çorba kaşığı şeker
* 1 paket vanilya
* 1 küçük paket labne peyniri
SOS İÇİN:
* 3 su bardağı süt
* 5 çorba kaşığı şeker
* 6 çorba kaşığı kakao
ÜZERİ İÇİN:
* Yeteri kadar hindistan cevizi
YAPILIŞI:
- Kek için yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ilave ederek iyice çırpın. Sıvıyağı, sütü ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 175º C de pişirin.
- Sosu için şeker, kakao ve sütü karıştırın.
- Kek soğuyunca su bardağıyla yuvarlaklar kesin veya bıçakla karelere bölün ve her tarafını sosa bulayarak buzdolabında 2 saat bekletin.
- Bu arada kremayı hazırlayın. Tencerede un, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırın. Sütü ilave edip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelip üzeri göz göz olana kadar pişirin. Altını kapatıp labne peynirini ilave edin ve karıştırın.
- Buzdolabında soğuttuğunuz sosa bulanmış keklerinizi bıçakla enlemesine ikiye bölün ve aralarına hazırladığınız kremayı sürün. Pastacıkları hindistan cevizine bulayıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
margarin kullanmak istemiyorsanız size süpper bi kurabiye tarifim var içinde margarin var zannedeceksiniz onun verdiği kıtırlık kıvam herşey...
Bu pastaya bayılıyorum ama denemek hiç nasip olmadı. Sunumu da çok harika olmuş ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇOOOOK güzel görünüyorlar afiyet olsun.
YanıtlaSilBen böyle pastaları sadece yazın değil her zaman yiyebilenlerdenim :) Ne güzel süslemişsiniz..
YanıtlaSilÇokta nefis görünüyor :) Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
çok güzel olmuşş ellerine sağlıkk süsü püsüde tam yerinde :)
YanıtlaSilEllerine emklerine saglik nefis cok güzel görünüyor .
YanıtlaSilçok şık krem şanti ve ,pasta kremasına ne kadar süt kullandınız acaba
YanıtlaSilteşekkürler feriha hanımcım
Silsütü krema ve şantinin üzerinde belirttiği miktarlarda ekledim
en çok sevdiğim pastalardan,hele sen yapınca bir başka tadı,eline sağlık canım
YanıtlaSilcanım saolasın nede olsa 15yıllık tarif :)
Siloh la laaa merciii
YanıtlaSilwww.fraise-framboise.blogspot.com
pelinşefin tariflerini bende takipediyorum,bu benimde denediğm ve beğendiğim bir tarif,ellerine sağlık,en son baklava tarifine gelmiştim ondan sonra neler neler yapmışsın hepsi çok güzel olmuş lokum inegöle geldiğimde beni şaşırtan bir hamurişiydi:)her bayram evlerde mutlaka yapılır,
YanıtlaSilsenayı sormuşsun hemen söyliğim selçuk sosyolojide ablası:)sevgilerimle...
harika bir goruntu, ellerine saglik!
YanıtlaSilellerinize sağlık ,tariflerinizi çok beğendim.sizden istifade edeceğimi düşünüyorum.misafirinizim artık.bana da beklerim.sevgiler...
YanıtlaSil