11 Ekim 2012 Perşembe

GAZETE BAKLAVASI


Nursel Ergin’in sunduğu Mutfağım’da 13.03.2012 Salı günü Sivas mutfağından  benim adaşım yapmıştı Gazete Baklavasını
buyrun bakalım buda benden 
bikez tarife aynen uyarak diğer yaptıklarımda ise kendi herzaman yaptığım baklava hamuru ile yaptım
hepside süper
burada asıl amaç yufkayı incecik açmak
Malzemeler:
2 Adet yumurta sarısı
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 Paket kabartma tozu
1/2 Adet limon
Aldığı kadar un
Nişasta
Ceviz
Üzeri İçin:
2 Su bardağı sıvıyağ
250 gr tereyağı
Antep fıstığı
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı toz şeker
3 bardak su
1/2 Limon
Yapılışı:
2 Adet yumurta sarısı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ve 2 paket kabartma tozu derin bir kapta karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu sıkılır. Alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan bezeler elde edilir ve üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir. Un ve nişasta karıştırılıp hamur açılacak tezgaha serpilir. Bütün bezeler açılır ve açılan yufkalar oklavaya sarılır. Daha sonra kenarlarından tutularak ortaya çekilir ve yufka büzülür.Buruşan yufkalar tek tek temiz bir kağıdın üzerine açılarak serilir fakat oluşan pililerin kaybolmamasına dikkat edilir. Açılan ilk yufkanın üzerine ikinci yufka serilir ve üzerine ceviz serpildikten sonra kağıt yardımı ile kol böreği sarar gibi rulo şekli verilir. 4 parmak kalınlığında dilimlenip, fırın tepsisine dizilir. 2 Su bardağı sıvıyağ ve 250 gr tereyağı eritilip, fırından çıkan baklavanın üzerine sıcakken gezdirilir. 
 250 dereceye ayarlanan fırında pişmeye bırakılır.Diğer tarafta ayrı bir tencerede; 3 su bardağı toz şeker, 3 bardak su ve birkaç damla limon suyu karıştırılır ve sıkılan limon, kabuğu ile birlikte tencereye atılır. Kısık ateşte ağır ağır kaynatılıp, koyu kıvamlı bir şerbet elde edilir. Ilıdıktan sonra, ılık olan tatlının üzerine gezdirilir. Son olarak üzeri antep  fıstığı  ile süslenip servis yapılır.




 






23 yorum:

  1. Ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. ooo süper görünüyor
    ellerine saglik
    :-))

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik canim citir citir cok güzel görünüyor afiyetler olsun.Bayram yaklasiyor .isallah bayramda artik baklavayi yiyecegiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evt gülcancım artık bayrama bişi kalmadı hazırlıklar başlayacak
      sevgiler

      Sil
  4. Ben de yapmıştım gerçekten harika oluyor,ellerine sağlık nefis görünyor.

    YanıtlaSil
  5. çok çok güzel görünüyor..Ellerinize emeğinize sağlık.Sadece gazete esprisini anlıyamadım..Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili vanilins gazetedenin üzerine yufkaları serip birazcık bekletiyoruz o hamurumsu hali hafif kuruyor ama çok değil
      sonra gazetenin ucundan tutup hafifçe silkeleyip yufkanın rulo olmasını sağlıyoruz
      el değmediği için rulolar basık olmadan güzelce katlanıyor
      çarşaf böreği katlar gibi aynen
      sevgiler

      Sil
  6. teşekkürler katılmayı isterim

    YanıtlaSil
  7. senden uzak kalmadığım yetmez mi gibi bu güzel lezzetlerden de mahrum kalacağım malesef:(

    YanıtlaSil
  8. melisacım ellerine sağlık çok nefis bir tatlı yediğim için tadını biliyorum ama yapılışı zahmetli değilmi emeksiz yemek olmaz:))

    YanıtlaSil
  9. Estupenda receta me gusta,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım.
    ben de isterim harika olmuş:))

    YanıtlaSil
  11. Nefis nefis görünüyor.
    Bizde büzme tatlı derler :)
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. bravo diyorum başka da ne diyeyim. emeğine sağlık canım. ben yapamam herhalde. sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  13. tşklerrrrrrrrrr :)
    muhakkak yağıcaklarım arasında:)
    hatta yapıp sitemde yayınladığımda bakııın mutfaknotlarından aldım tarifii derim :)
    ben buna bayılıyorum
    özellikle şerbeti koyu bi kıvamda olduğunda çok güzel oluyo bu baklava..
    Ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  14. emeğinize sağlık. tarifleriniz harika.
    demir döküm tencere ödüllü yemek yarışmamıza katılır mısınız. bekliyoruz

    YanıtlaSil
  15. ziyaretin ve güzel yorumların için teşekkür ederim.herşey nefis görünüyor.eline emeğine sağlık.iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  16. bu baklavayı çok merak ediyorum en yakın zamanda deneyeceğim ...elinize sağlık ...sayfanıza ilk gelişim harika bir sayfa emeklerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  17. hamura ayriyeten 2 çay bardağı ılık su giriyor gözden kaçırmişsınız herhalde

    YanıtlaSil
  18. Bu tatlıyı yapmak için gazete KULLANMAYINIZ.Üzerindeki boyalar (mürekkebi)insan sağlığı içiz zararlıdır.Temiz bir mutfak bezi ya da yazısız boyasız bir kağıt kullanınız.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler