Nursel Ergin’in sunduğu Mutfağım’da 13.03.2012 Salı günü Sivas mutfağından benim adaşım yapmıştı Gazete Baklavasını
buyrun bakalım buda benden
bikez tarife aynen uyarak diğer yaptıklarımda ise kendi herzaman yaptığım baklava hamuru ile yaptım
hepside süper
burada asıl amaç yufkayı incecik açmak
Malzemeler:
2 Adet yumurta sarısı
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 Paket kabartma tozu
1/2 Adet limon
Aldığı kadar un
Nişasta
Ceviz
2 Adet yumurta sarısı
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı eritilmiş tereyağı
2 Paket kabartma tozu
1/2 Adet limon
Aldığı kadar un
Nişasta
Ceviz
Üzeri İçin:
2 Su bardağı sıvıyağ
250 gr tereyağı
Antep fıstığı
2 Su bardağı sıvıyağ
250 gr tereyağı
Antep fıstığı
Şerbeti İçin:
3 Su bardağı toz şeker
3 bardak su
1/2 Limon
3 Su bardağı toz şeker
3 bardak su
1/2 Limon
Yapılışı:
2 Adet yumurta sarısı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ve 2 paket kabartma tozu derin bir kapta karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu sıkılır. Alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan bezeler elde edilir ve üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir. Un ve nişasta karıştırılıp hamur açılacak tezgaha serpilir. Bütün bezeler açılır ve açılan yufkalar oklavaya sarılır. Daha sonra kenarlarından tutularak ortaya çekilir ve yufka büzülür.Buruşan yufkalar tek tek temiz bir kağıdın üzerine açılarak serilir fakat oluşan pililerin kaybolmamasına dikkat edilir. Açılan ilk yufkanın üzerine ikinci yufka serilir ve üzerine ceviz serpildikten sonra kağıt yardımı ile kol böreği sarar gibi rulo şekli verilir. 4 parmak kalınlığında dilimlenip, fırın tepsisine dizilir. 2 Su bardağı sıvıyağ ve 250 gr tereyağı eritilip, fırından çıkan baklavanın üzerinesıcakken gezdirilir. 250 dereceye ayarlanan fırında pişmeye bırakılır.Diğer tarafta ayrı bir tencerede; 3 su bardağı toz şeker, 3 bardak su ve birkaç damla limon suyu karıştırılır ve sıkılan limon, kabuğu ile birlikte tencereye atılır. Kısık ateşte ağır ağır kaynatılıp, koyu kıvamlı bir şerbet elde edilir. Ilıdıktan sonra, ılık olan tatlının üzerine gezdirilir. Son olarak üzeri antep fıstığı ile süslenip servis yapılır.
2 Adet yumurta sarısı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı ve 2 paket kabartma tozu derin bir kapta karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu sıkılır. Alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurdan bezeler elde edilir ve üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir. Un ve nişasta karıştırılıp hamur açılacak tezgaha serpilir. Bütün bezeler açılır ve açılan yufkalar oklavaya sarılır. Daha sonra kenarlarından tutularak ortaya çekilir ve yufka büzülür.Buruşan yufkalar tek tek temiz bir kağıdın üzerine açılarak serilir fakat oluşan pililerin kaybolmamasına dikkat edilir. Açılan ilk yufkanın üzerine ikinci yufka serilir ve üzerine ceviz serpildikten sonra kağıt yardımı ile kol böreği sarar gibi rulo şekli verilir. 4 parmak kalınlığında dilimlenip, fırın tepsisine dizilir. 2 Su bardağı sıvıyağ ve 250 gr tereyağı eritilip, fırından çıkan baklavanın üzerine
Ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
teşekkür ederim
Silooo süper görünüyor
YanıtlaSilellerine saglik
:-))
sevgiler...
teşekkürler emelcim
SilEllerine saglik canim citir citir cok güzel görünüyor afiyetler olsun.Bayram yaklasiyor .isallah bayramda artik baklavayi yiyecegiz.
YanıtlaSilevt gülcancım artık bayrama bişi kalmadı hazırlıklar başlayacak
Silsevgiler
Ben de yapmıştım gerçekten harika oluyor,ellerine sağlık nefis görünyor.
YanıtlaSilteşekkür ederim evt güzel oluyor
Silçok çok güzel görünüyor..Ellerinize emeğinize sağlık.Sadece gazete esprisini anlıyamadım..Sevgiler
YanıtlaSilsevgili vanilins gazetedenin üzerine yufkaları serip birazcık bekletiyoruz o hamurumsu hali hafif kuruyor ama çok değil
Silsonra gazetenin ucundan tutup hafifçe silkeleyip yufkanın rulo olmasını sağlıyoruz
el değmediği için rulolar basık olmadan güzelce katlanıyor
çarşaf böreği katlar gibi aynen
sevgiler
teşekkürler katılmayı isterim
YanıtlaSilsenden uzak kalmadığım yetmez mi gibi bu güzel lezzetlerden de mahrum kalacağım malesef:(
YanıtlaSilmelisacım ellerine sağlık çok nefis bir tatlı yediğim için tadını biliyorum ama yapılışı zahmetli değilmi emeksiz yemek olmaz:))
YanıtlaSilEstupenda receta me gusta,abrazos y abrazos.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
YanıtlaSilben de isterim harika olmuş:))
Nefis nefis görünüyor.
YanıtlaSilBizde büzme tatlı derler :)
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler
bravo diyorum başka da ne diyeyim. emeğine sağlık canım. ben yapamam herhalde. sevgiler selamlar
YanıtlaSiltşklerrrrrrrrrr :)
YanıtlaSilmuhakkak yağıcaklarım arasında:)
hatta yapıp sitemde yayınladığımda bakııın mutfaknotlarından aldım tarifii derim :)
ben buna bayılıyorum
özellikle şerbeti koyu bi kıvamda olduğunda çok güzel oluyo bu baklava..
Ellerine sağlıkkk
emeğinize sağlık. tarifleriniz harika.
YanıtlaSildemir döküm tencere ödüllü yemek yarışmamıza katılır mısınız. bekliyoruz
ziyaretin ve güzel yorumların için teşekkür ederim.herşey nefis görünüyor.eline emeğine sağlık.iyi pazarlar.
YanıtlaSilbu baklavayı çok merak ediyorum en yakın zamanda deneyeceğim ...elinize sağlık ...sayfanıza ilk gelişim harika bir sayfa emeklerinize sağlık...
YanıtlaSilhamura ayriyeten 2 çay bardağı ılık su giriyor gözden kaçırmişsınız herhalde
YanıtlaSilBu tatlıyı yapmak için gazete KULLANMAYINIZ.Üzerindeki boyalar (mürekkebi)insan sağlığı içiz zararlıdır.Temiz bir mutfak bezi ya da yazısız boyasız bir kağıt kullanınız.
YanıtlaSil