21 Ekim 2012 Pazar

ACI SOSLU CEVİZLİ LOKUM

 adı lokum ama kendisi böyle bildiğiniz acılı baharatlı cevizli bi hamur işi:)

çok severim
yumuşacık pufidik
yapım aşaması çok kolay sonrası harika  çayla artık yemede yanında yat


MALZEMELER:
1 su bardağı su
1çay  bardağı süt
1çay bardağı sıvı yağ
1yumurta
1tatlı kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
1atlı kaşığı instant maya
alabildiği kadar un

daha öncede haşhaşlısını yapmışım
hamuru yoğurup mayalandırıyoruz
mayalanan hamuru iki veya üçe bölüp elimizle tezgahta açabildiğimiz kadar açıyoruz
üzerine bolca acılı baharatlı sosu sürüp ceviz serpiyoruz
hmuru rulo yapıp iki parmak eninde kesiyoruz
kestiğimiz kısım alta gelecek şekilde tepsiye aralıklarla sıralıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp
tepside bi süre mayalandırıyoruz
fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz
hepsi bu
çok kolay

fotolar daha anlaşılır olacaktır
 arkadaki bezeler başka hamur işi için :)
görünen iki büyük beze lokumlar için
 aralıkla sıralayın sonrasını gördünüz nasılda bi araya gelip kocaman olmuşlar

afiyetle kalın

8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık...Pek güzeller...

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı akşamlar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Bunun cevizli hashaslisini yapmıştım bu sekilde denemedim enfes görünüyor ellerine saglık yaptığın tüm lezzetler gibi Buda harika afiyet olsun iyi geceler

    YanıtlaSil
  4. Ben normal olanına eşim acılıya bayılırdı herhalde :)
    Ellerine sağlık arkadaşım iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyorlar, fırından çıkınca da sıcacık ne güzel olur..
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. miammmmm miaamm ellerinize saglik çok pratikmis !

    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Bu tarz hamur işlerini çok severim, çok lezzetli olduğu buradan bile anlaşılıyor. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler