Dızmana özellikle Selanik ve Rodop göçmenlerince Trakya mutfağına taşınmış bir çeşit göçmen pidesidir. Yumuşak pamuk gibi ve çokça yapılan bir hamur işidir
nereye ait olduğundan ziyade tadı ve görüntüsü cezbediyor
muhteşem bi lezzet olduğu için herkes çok seviyor
malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1fincan sıvı yağ
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı maya
aldığı kadar un
hamuru yoğurup mayalandırıyoruz
mayalanan hamuru tezgahta uzun rulolar yapıp rulolardan iki parmak kesiyoruz
fotoğraftaki gibi tepsiye aralıklı sıralıyoruz(aralıklı olmasına rağmen ben foto çekene kadar bile arayı kapattılar)
kabardıkça tamamen kaynaşacaklar:)
kabaran hamura üç parmağımızı basıyoruz
üzerine dökeceğimiz sosu tamamen içine alması için
üzerine: 4-5 yemek kaşığı yoğurt
2yumurta
1fincan sıvı yağ
3-4 kaşık süt kaymağı(daha bol olursa daha güzel olur)
sos malzemesini karıştırıp hamurun üzerine boca ediyoruz fazla diye korkmayın bu sos güzelleştirecek ve tad verecek
sonrasında fırına gönderiyoruz
nefis pufidik dızmanalarımız hazırlar
sahurda afiyetle tüketebilirsiniz
sağlıcakla kalın
ellerine sağlık canımm..sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler
Siltarifi aldım deneyeceğim ;)
YanıtlaSilellerine sağlık
teşekkürler deneyin pişman olmayacaksınız
Silnefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilteşekkürler sevdacım
SilMmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler elifcim
SilBir Trakya'lı olarak çok severim, sizinkide muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcok severim ben hamurlarin arasina peynir veya kavrulmus kiymada bazen koyup sosunu döküyorum nefis oluyor :)
YanıtlaSilbencede nefis olur bol malzemoss hep lezzetli olur:)
Silsevgiler canım
biz bu dızmanaların üstüne bastırmadan, direk ilk pufidik haliyle pişirip yeriz. Herkesin denemesini tavsiye ederim. Çok güzel bir lezzet ellerinize sağlık.
YanıtlaSilöylede güzel olur mutlaka
Silsevgiler tuğçecim
Puf puf nasılda güzel kabarmışlar ellerine sağlık canım ..
YanıtlaSilHayıelı ramazanlar dilerim.......
teşekkürler yıldızcım sevgiler
Silsanada hayırlı ramazanlar
melisacım merhaba hayırlı ramazanlar canım:)ellerine sağlık şahane yapmışsın ben hâlâ kaynanama yaptırıyorum asıl göçmen o :)ellerine sağlık küçük... bir öneride buluniğim hamuru rulo yaptıktan sonra elinle bastırıp aç içine peynir(lor peyniri) koy sar yine aynı şekilde kes bizimkiler öylede yapıyor oda çok lezzetli,hayırlı iftarlarınız olsun canım sevgilerimle...
YanıtlaSilcanım peynirlide bakındım nette okudum ama emin olamadım sadesini yaptım ama peynirlisinide yapacağım mutlaka eminim daha leziz olur sevgiler canım
Silne güzel bir tarif paylaşmışsın...benim içinde ayrı bir yeri vardır..Babaannem yapardı Dızmana yı..o zamanları yaşlıydı ama dinçti.tabi bu zamandan gençti..kokusunu aldığım zaman dızmanaaa diye çığlık atıp mutfağa koşardım..yada Bana deseki babaannem ne yapayım..ilk cevap dızmana olurdu ..bazen küserdim babaanneme misilleme olsun diye gider anneannemde kalırdım...Bana haber gönderiridi arkadaşlarımla Dızmana yapmış babaannen seni çağırıyor diye..
YanıtlaSilellerine sağlık....
sevgiler....
ne güzel yazını imrenerek okudum
Silbüyüdükçe sanırım çocukluk günleri dahada bi anlamlı geliyor değilmi
beğenmenize çok sevindim teşekkür ederim
sevgiler
Bakıp bakıp iç geçiriyorum, görüntüsü bile beni benden aldı :) Eline sağlık :)
YanıtlaSilDaha önce hiç yemedim. Ama çok lezzetli olsa gerek. Denemek istiyorum en kısa zamanda. Sevgiler..
YanıtlaSiltarifi hemen yazdım neden mi arkadaşım hamur işinin adı bana pek bir yakın geldi bizim dedemizin soyadı dızman acaba bizim atalarımız göçmen mi diye düşünmeye durdum ,tarif de pek hoşuma gitti en kısa zamanda yapıp blogda bende paylaşaçağım izlinle sizin bloğun linkinide vererek elinize sağlık
YanıtlaSilAh canım anannem yapardı, kokusu burnuna geldi simdiden...
YanıtlaSil