lzemeler:
- yarım kg kısırlık bulgur,
- 1/2 su bardağı irmik,
- 1/2 su bardağı un,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber,nane
Sosu için;
- 3 -4adet domates,
- 4-5 diş sarımsak,
- zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça,
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi,
- Kuru nane, pul biber,
- Üzerine sarımsaklı yoğurt,
- maydonoz
bulgura sıcak suyu ve salçaları baharatları özellikle irmiği ekleyip bir güzel yoğurun. Soğuk su ve unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan,özlü hale getirin fellah köftemizi. aslı elde minik yuvarlaklar yapmaktır ama bu basit hali
çok aceleniz varsa böyle uzun şeritler yapıp haşlıyoruzsuymuzda tuz ve dağılmaması için bikaç damla limon suyu var
haşlandıktan sonra keskin bıçakla bir parmak eninde kesiyoruz
hazır olan sosla buluşturup servis tabağına alıyoruz
üzerine bol maydonoz yoğurt hımmmm :)
oh nefis
YanıtlaSilellerine sağlık
teşekkürler handecim
SilOfff cok guzel gozukuyor. Ellerinize saglik
YanıtlaSilteşekkürler elacım
SilÇok severim fellah köftesini buda pratik olmuş. ellerinize sağlık...
YanıtlaSilevt bu hali gayet pratik sevgili hatice dene bence :)
Silsonrada afiyetle yiyiyoruzzz :)
YanıtlaSilellerine sağlık canım ben çok severim..
kesinlikle öyle :)
Silteşekkürler canım
Çok pratikmiş gerçekten, küçük küçük elde sıkmak çok oyalıyordu.Bir daha ki sefere böyle deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilevt elifcim normalde vaktim varsa tek tek yuvarlıyorum ama acil olunca inan buda çok güzel oluyor
Silsevgiler
ellerine sağlık canım bayılırım ama üşenirim hep yapmaya:(
YanıtlaSilüşenme artık canım böyle dene
SilElinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkürler canancım
Silgörümcemde pek güzel yapar bu köfteyi,,ay canımmı istedi ne :)
YanıtlaSil