Malzemeler:
2su bardağı bulgur
3su bardağı su
1soğan
1domates
2-3yemek kaşığı tereyağı
1çay bardağı haşlanmış nohut
1çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1-2dal taze nane
Tuz karabiber
Hazırlanışı:
Soğan ve domatesi soyup küp küp doğrayın.naneyi temizleyip kıyın bulguru yıkayıp süzün
Tencerede tereyağını eritip soğanı kavurun.domatesi ekleyip 1-2dk kavurun bulguruda karıştırıp kavurun suyu ekleyin mercimek ve nohudu ilave edin suyunu tamamen çekene kadar kısık ateşte pişirin
kaynamaya başlayınca .ateşi kısın
.ateşten alıp demlenmesi için bırakın.pilavı kaşıkla harmanlayıp servis tabağına alın üzerini nane ve maydonozla süsleyip sıcak olarak servis yapın
afiyet olsun
Çok besleyici bir pilav olmuş ellerine sağlık...
YanıtlaSilne kadar sağlıklı olmuşerine saglık;-)
YanıtlaSilHem besleyici hem de tek başına yenebilecek kadar çeşitli bir yemek olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
bulgur pilavı birbaşka gerçekten elerine sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilçok severim canım
YanıtlaSilyanında bir kase turşuyla harika olur
havalar ısınıyor pişirip
parka gidelim yemeye:)
çok sevdiğim bir pilav çeşidi ellerinize sağlık çok güzel yapmışsınız...
YanıtlaSil