bence çok güzel bi çörek
haşhaş, tahin sevdiğimiz içinmi bilmem damak tadımıza çok uygun geldi
tarifi şöyle
arkadaşımın anlatımıyla
Malzemeler:
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya (40 gr. lık)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
4+1/4 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya (40 gr. lık)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
4+1/4 su bardağı un
İç malzemesi:
150 gr tereyağ veya margarin(oda ısısında)
300 gr çekilmiş haşhaş
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı şeker
2/3 su bardağı sıvıyağ
150 gr tereyağ veya margarin(oda ısısında)
300 gr çekilmiş haşhaş
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı şeker
2/3 su bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Mayayı ılık suda şekerle birlikte eritip bir kaba koyalım. Süt, sirke, tuz ve unu ekleyerek hamuru yoğuralım. Ilık bir yerde üzerini örterek 10 dk mayalandıralım. İç malzemelerin tereyağ hariç, diğer malzemeleri bir kapta karıştıralım. Hamuru tezgaha alıp 10 parçaya bölelim. Her birini servis tabağı büyüklüğünde açalım, önce margarini sürüp, sonra haşhaşlı içten yayalım. Diğer parçalarıda aynı şekilde üst üste yapıp aralarda kenarlarından çekerek büyütelim. 50-60 cm büyüttüğümüz hamurumuzu rulo yapıp çamaşır sıkar gibi buralım. Yağlanmış kek kalıbına hamuru yerleştirelim. Fırınımız 180 C ye ısınana dek oda sıcaklığında bekletelim. Fırın ısınınca yumurta sarısını sürüp, fırına verelim. Üstü kızarana kadar pişirelim.
Not: Bu ölçüler 28-30 cm lik kek kalıbı içindir.
Mayayı ılık suda şekerle birlikte eritip bir kaba koyalım. Süt, sirke, tuz ve unu ekleyerek hamuru yoğuralım. Ilık bir yerde üzerini örterek 10 dk mayalandıralım. İç malzemelerin tereyağ hariç, diğer malzemeleri bir kapta karıştıralım. Hamuru tezgaha alıp 10 parçaya bölelim. Her birini servis tabağı büyüklüğünde açalım, önce margarini sürüp, sonra haşhaşlı içten yayalım. Diğer parçalarıda aynı şekilde üst üste yapıp aralarda kenarlarından çekerek büyütelim. 50-60 cm büyüttüğümüz hamurumuzu rulo yapıp çamaşır sıkar gibi buralım. Yağlanmış kek kalıbına hamuru yerleştirelim. Fırınımız 180 C ye ısınana dek oda sıcaklığında bekletelim. Fırın ısınınca yumurta sarısını sürüp, fırına verelim. Üstü kızarana kadar pişirelim.
Not: Bu ölçüler 28-30 cm lik kek kalıbı içindir.
Günaydın canım çok güzel tahinli tatları bende çok severim. Ellerine sağlık..
YanıtlaSiloffff süper olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSilafiyet olsun
haşhaşlı çöreği çok severim daha önce yaptıklarım pek hoşuma gitmemişti ama bunu denemeliyim
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Melisacım ellerine sağlık nasılda kabarmış mutlu hafta sonları öpüyorum.
YanıtlaSilbayılırım hashaslı çörege,en favorim budur hamur iişlerinde.hiç kalıpta denemedim görüntüsü çok güzel olmus böyle ellerine sağlık
YanıtlaSilHaşhaşlı çörek bizim oralarda çok yapılır ama kek kalıbında hiç denemedim.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilmelisa harika kabarmış çöreğin.ellerine sağlık canım.bişi sorcam bende ocak üstünde kek tenceresi var biliyorsun onda yapsam nasıl olur acaba böyle güzel kabarıp içi iyi pişermi..okeylersen hafta içi deneyeceğim.öptüm...
YanıtlaSiltahin ve haşhaş bir arada harika olmuş canım.çokda güzel kabarmış.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilteşekkürler arkadaşlar
YanıtlaSilyeşimcim canım ocak üstünde denemedim valla içini tam çeker mi dersin ocağın üstünde
aslında fırınla uğraşmam öyle pişse ama bilmiyorumki
canım vala sen uzmansın ben denemeden bişi diyemiyorum
valla ben topu sana atıyorum ustam
Ohhh ne güzel kabarmış,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBAYILIRIM BÖYLE ÇÖREKLERE NE KADARDA GÜZEL DEĞİŞİK BİR SUNUM OLUR KESERKEN DE ELLERİNE SAĞLIK CANIM İYİ GÜNLER DİLİYORUM
YanıtlaSilSEVGİLER
Çok severim ama hiç denemedim. Hazıra konmaya alışmışım :) bu tarif ile bir denemeli en kısa zamanda.. Ellerine sağlık
YanıtlaSilbugün yaptım ve harika oldu tarif için teşekkür ederim ellerime sağlık:))
YanıtlaSilsizinde ellerinize sağlık
Silafiyetle :)