11 Aralık 2009 Cuma

BALPARMAK TATLISI


MALZEMELER
2 yumurta
1 paket yumuşak margarin
yarım su bardağı şeker
Yarim cay bardagi sivi yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için yarım kase irmik
ŞERBETİ
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
YAPILIŞI
su ve şeker kaynatılıp bir iki damla limon sıkılıp soğumaya alınır
diğer tarafta irmik harici malzemeler yoğurulup şekil verilir
irmiğe bulayıp fırın tepsisine sıralanır
fırınlanıp tatlıları soğutalım
üzerine ılık şerbet dökülüp şerbet çekene kadar bekletilir
afiyet olsun
sonrası size kalmış:)
tarifi netten aldım ama kimden aldım unuttum

8 yorum:

  1. MELİSACIM ELLERİNE SAGLIK TATLIM HARİKA OLMUŞ AFİYETLE YEMEK NASİP OLSUN
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  2. çok seviyorum bende ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIKK SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  4. Tam parmak şeklinde olmuşlar ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. çok severim bu tatlıyı.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. amanınnnn ellerine sağlık harika olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Birde irmikli şahane olmuş canım.
    Ellerine sağlık canım
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Süpersin, çoktandır bu tarifi arıyordum. Komşum vermişti ama tarifini almaya fırsat olmadı. En kısa sürede deneyeceğim.

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler