18 Mayıs 2009 Pazartesi

HAVUÇLU KEK




geçenlerde annemler gelince yaptım
yumuşacıkk missgibi bir kek oldu
dilim haliyle çekemedim hemen bitti
tadan herkes tam not verdi
ben üzerine farklı olarak şanti sürdüm

Malzemeler
450 gr rendelenmiş havuç (rendenin iri tarafıyla rendelenmiş olarak 3 su bardağı)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
4 yumurta
1 paket vanilin
1,5 su bardağı toz şeker
1,25 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağıda ilave edip çırpmaya devam edin.Kuru malzemeleri (Un, kabartma tozu, vanilin, karbonat, tarçın) beraber eleyerek yumurtalı karışıma ilave edin. Hepsine beraber çırpın.Karışıma havuç ve cevizleride ilave edip tahta kaşıkla karıştırın.Yağlanmış (23cm) standard kek kalıbına dökün.Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 40-45 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın.Kek biranda çok kabarmış gibi görünüyor. Sonra düzelip harika bir görüntü alıyor. Kürdan testinden başarıyla geçtiyse fırından çıkarıp bir süre dinlendirin. Havuçlarında etkisiyle epey ıslak bir kek oluyor. İşte lezzetinin güzelliğide burda.


2 yorum:

  1. bu nasıl bir güzelliktir. mmm elllerin dert görmesin...

    YanıtlaSil
  2. Bunu ben de görmüştüm Yasemin'de tarifini aldım hala elimde duruyor ama kısmet olmadı birde acaba okadar havuç nasıl olur diye kafama takılmıştı doğrusu!Demek güzel oluyor denicem bir ara misafirime:)

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır