24 Mayıs 2009 Pazar
CEVİZLİ EV BAKLAVASI
bu baklavayı geçenhaftalarda evlendirdiğimiz komşunun kızına hazırladım
bizde adettir gelinin arkasından geline ve damadın ailesine baklava götürülür
efendim yiyenler çok beğenmişler
afiyetler olsun evlenen çiftede bi ömür mutluluklar diliyorum
tarifi
malzemeler
2su bardağı su
1su bardağı sıvı yağ
1yemek kaşığı limon suyu
1yumurta
alabildiği kadar un
iç mazemesi içinde istenilen miktardaceviz
üzerine :100gr tereyağı
100gr margarin
açmak için nişasta
şerbeti:4su bardağı şeker
4su bardağı su
4/1limon suyu
yapılışı
hamur malzemelerini karıştırıp un ekleyerekçok sert olmayan çokta ele yapışmayan orta kararda bir hamur yoğuruyoruz
hamurdan ceviz büyüklüğünde40adet beze yapıyoruz
bezeleriyemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serperek 10ar 10ar guruplandırıyoruz
10bezeyi oklava veya merdaneyle hangisi kolayınıza gelirse açıyoruz
tepsiye ilk 20 katı serdikten sonra bolca kırılmış ceviz yayıyoruz
diğer katlarıda aynı şekilde hazırlıyoruz
hazır olan baklavayı karelere ayırıyoruz.diğer tarafta yağları tavada kızdırıyoruz baklavanın heryerini kaplayacak şekilde kaşıkla döküyoruz.
sonrasında fırına veriyoruz.
ben önce185e daha sonra 190-195 e ayarladım fırını
kızaran tatlımızı fırından alıp bi beş dakika ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz daha sonra soğuk şerbeti ekliyoruz şerbeti tamamen çektikten sonra servise hazırdır
afiyet olsun
yıllardır yaparım ve hiç şaşmaz
bunu 10yıl önce sevim ablamdan almıştım saolsun sayesinde hep güzel baklavalarım oldu
hamurun hiç malzemesi yok gibi gelebilir ama sütle yoğurtla yoğurulan hamurlara göre daha güzel açılıyor ve daha çok hazır baklavayı andırıyor
denemek isteyenlere kolay gelsin diyorum afiyetler olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
margarin kullanmak istemiyorsanız size süpper bi kurabiye tarifim var içinde margarin var zannedeceksiniz onun verdiği kıtırlık kıvam herşey...
YILLARDIR BAKLAVAYI SÜTLE YOĞURURUZ...SEN DEĞİŞİK BİR ŞEKİLDE YAPMIŞSIN... AMA EN KISA ZAMANDA SUYLA DENEYECEĞİM... ELLERİNE SAĞLIK...GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM...
YanıtlaSilBİR ANDA KOMŞUNUZ OLASIM GELDİ VALLA. SİZİN APARTMANDA BOŞ BİR DAİRE VARSA BANA TUTSAK. BÖYLE KOMŞU DOSTLAR BAŞINA. ELLERİN DERT GÖRMESİN.
YanıtlaSilEVLENEN ÇİFTİMİZE ÖMÜT BOYU MUTLULUKLAR...
YanıtlaSilBAKLAVA İSE NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK..GÜZEL BİR HAFTA GEÇİRMEN DİLEĞİYLE...
gelincik mutfak:canım haklısın evlerde hep sütle ve yoğurtla hazırlanır hamur
YanıtlaSilama pastanelerde veya ustaların verdikleri tariflere bakarsan hep su ile hazırlanmış
bende ilk duyduğumda su olmaz demiştim ama inan pastane baklavasına yakın bişi oluyor
pasta evim: bugün bi üst katımda daire boşaldı buyur gel valla
YanıtlaSilcandancım canım saolasın
Baklava harika ellerine sağlık:)
YanıtlaSilmüthiş valla bravooo ellerine sağlık!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Seninle komşu olmak varmış.Ellerine sağlık Melisacığım.
YanıtlaSilMutlu haftalar...
Baklava harika. Ellerine saglik. Blogunu yeni fark ettim. Cok begendim. Basarilarinin devamini dilerim. Genclerede mutluluklar dilerim. sevgiler Ümmühan
YanıtlaSilbizdede adetttir...baklava gider....bu baklava harika görünüy elleine sağlık şekercim...
YanıtlaSilharika olmuş,çok severim,ellerinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilBende suyla yapılan baklava hamurunu ilk defa duydum. Denemeye değer çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilBu ne şanslı komşu böyle :) enfes olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler.
Yapımı çok zahmetli olsada lezzeti harika oluyor ev baklavalarının ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
TEK KELİMEYLE HARİKA OLMUŞ CANIM ELLERİNE SAĞLIK...NASIL CANIM ÇEKTİ ŞİMDİ...
YanıtlaSilgenç çiftimize mutluluklar baklava harika görünüyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilkomşu cok sanslıymış:)bızdede gıder aklava adettır ama sanırım ben hıc acamayacagım acaıp derecede yeteneksızım:(..melısacım ellerıne saglık arkadasım:)
YanıtlaSilmelisacım merhaba tariflerini çok beğeniyorum bu bayramda kendi tarifimden başka bişey deniyim dedim ve baklavayı yaptım ama çok sert oldu misafirlerede çıkaramadım nerede hata yaptım bilemiyorum elimde alışkındır baklavaya allahtan yarım ölçü yapmıştım neyse kısmet diyelim iyi bayramlar sevgiler ...fly
YanıtlaSilfly cım gerçekten çok üzüldüm ama bu okadar fazla denendiki
YanıtlaSilhalamın kızı var yaşca baya büyük onda yiyince hazır sanıp almıştım tarifi
aynen bire bir yayınladım
canım inan yiyen herkes bayılır çok güzel olur
bunuda düğüne yapmıştım aynen oradanda olur aldı
canım üzüldüm şimdi
sevgilerimle