14 Nisan 2009 Salı
PORSİYONLUK PORTAKALLI REVANİ
geçen hafta gıda kermesimiz vardı
kermeste tatlılar çok ilgi görüyor
bende dedim tek sunumluk revaniler hazırlayayımki satışta kolaylık olsun
derken başladım hazırlığa baktım yoğurt yokkk
sonra kendimce devam ettim
işte tarifi
malzemeler:
3yumurta
1su bardağı toz şeker
1su bardağı süt
1su bardağı sıvı yağ
2su bardağı irmik
1,5su bardağı un
kabartma tozu
1tüm portakal kabuğu rendesi
2.kat için:
2-3yemek kaşığı kakao
1çay bardağı hindistan cevizi
üzerine:şanti
şerbeti:3subardağı şeker
3,5su bardağı su
bikaç damla limon suyu
hazırlanışı:
yumurta ve şeker güzelce çırpılır
ardından sırayla süt,sıvı yağ eklenir
irmik ve kabartma tozu karışımı birlikte döküp unu yavaş yavaş ekleyelim,en son portakal rendesini ekleyiphamuru hazırlıyoruz
birden unu boca etmeyin
un az gelirse az daha eklenebilir
hamur kek kıvamında olmalı
yağlanmış fırın tepsisine döküp kızarana kadar pişirin
pişen keke ılınınca soğuk şerbet dökülür
tepsinin uzun tarafından dört parmak kadar kesip parça parça başka bi baka alınır
bu hamurun üzerine kakao hindistan cevizi ekleyip kaşıkla güzelce karıştırıp diğer tepsidki tatlının üzerine güzelce yayılır
istediğimiz şekilde dilimleyip üzerlerini şanti ve mevsim meyveleriyle süslüyoruz
not:fırın tepsim mini fırın tepsisi
tarifimi etkinlik için missgibi/ ye gönderiyorum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
margarin kullanmak istemiyorsanız size süpper bi kurabiye tarifim var içinde margarin var zannedeceksiniz onun verdiği kıtırlık kıvam herşey...
nefis görünüyor canım.dilim dilim şahane.sunumun harika olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor,ellerine sağlık.Tamda öğlen vakti acıkmışken..Olsada yesek anları yani...
YanıtlaSileline sağlık canım sunumunuz çok dikkat çekici
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefs görünüyor:)))
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
canım ellerine sağlık harika görünüyor. tarifin şimdi yayınlandı. desteğin için teşekkür ederim. tekrar görüşmek dileğiyle. yine beklerim
YanıtlaSilşimdiye kadar hiç kermese katılmadım...
YanıtlaSilhiç kısmet olmadı...tatlının rağbet gördüğünü bilmem iyi oldu...artık kermese katılırsam bundan yaparım..
ellerine sağlık..nefis görünüyor...
Harika görünüyor canım.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
YanıtlaSilsevgiyle kal,
I cannot begin to tell you what a thrill it is to be able to translate your blog and read it! I'm so excited.
YanıtlaSilI hope that the sale was a great success.
ŞU RESİMLERDEN BOL BOL ÇEKSENDE BİZİ BU GÖRÜNTÜDEN MAHRUM ETMESEN SUNUMU ÇOK GÜZEL OLMUŞ NEYİN NEYE YAKIŞACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYOSUNA RKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilmisss gibi portakal kokuları sarmıştır her yeri.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmelisacım canım çok güzel görünüyor.eline yüreğine sağlık...bu arada sağlığın nasıl iyimisin....seni ve oğluşları çok öptüm sevgiler...
YanıtlaSilCanım süper bir blog süper tarifler,tarifleri yaza yaza bileğim ağrıdı....Harikasın,ellerine sağlık..
YanıtlaSil