14 Nisan 2009 Salı

PORSİYONLUK PORTAKALLI REVANİ



geçen hafta gıda kermesimiz vardı
kermeste tatlılar çok ilgi görüyor
bende dedim tek sunumluk revaniler hazırlayayımki satışta kolaylık olsun
derken başladım hazırlığa baktım yoğurt yokkk
sonra kendimce devam ettim
işte tarifi
malzemeler:
3yumurta
1su bardağı toz şeker
1su bardağı süt
1su bardağı sıvı yağ
2su bardağı irmik
1,5su bardağı un
kabartma tozu
1tüm portakal kabuğu rendesi

2.kat için:
2-3yemek kaşığı kakao
1çay bardağı hindistan cevizi

üzerine:şanti

şerbeti:3subardağı şeker
3,5su bardağı su
bikaç damla limon suyu

hazırlanışı:
yumurta ve şeker güzelce çırpılır
ardından sırayla süt,sıvı yağ eklenir
irmik ve kabartma tozu karışımı birlikte döküp unu yavaş yavaş ekleyelim,en son portakal rendesini ekleyiphamuru hazırlıyoruz
birden unu boca etmeyin
un az gelirse az daha eklenebilir
hamur kek kıvamında olmalı
yağlanmış fırın tepsisine döküp kızarana kadar pişirin
pişen keke ılınınca soğuk şerbet dökülür
tepsinin uzun tarafından dört parmak kadar kesip parça parça başka bi baka alınır
bu hamurun üzerine kakao hindistan cevizi ekleyip kaşıkla güzelce karıştırıp diğer tepsidki tatlının üzerine güzelce yayılır
istediğimiz şekilde dilimleyip üzerlerini şanti ve mevsim meyveleriyle süslüyoruz
not:fırın tepsim mini fırın tepsisi

tarifimi etkinlik için missgibi/ ye gönderiyorum

14 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.dilim dilim şahane.sunumun harika olmuş.ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık.Tamda öğlen vakti acıkmışken..Olsada yesek anları yani...

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık canım sunumunuz çok dikkat çekici

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım nefs görünüyor:)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık harika görünüyor. tarifin şimdi yayınlandı. desteğin için teşekkür ederim. tekrar görüşmek dileğiyle. yine beklerim

    YanıtlaSil
  6. şimdiye kadar hiç kermese katılmadım...

    hiç kısmet olmadı...tatlının rağbet gördüğünü bilmem iyi oldu...artık kermese katılırsam bundan yaparım..

    ellerine sağlık..nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Harika görünüyor canım.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. I cannot begin to tell you what a thrill it is to be able to translate your blog and read it! I'm so excited.

    I hope that the sale was a great success.

    YanıtlaSil
  9. ŞU RESİMLERDEN BOL BOL ÇEKSENDE BİZİ BU GÖRÜNTÜDEN MAHRUM ETMESEN SUNUMU ÇOK GÜZEL OLMUŞ NEYİN NEYE YAKIŞACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYOSUNA RKADAŞIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...

    YanıtlaSil
  10. MERHABA Canımcım;
    40. Ev sahibemiz olan http://missgibi.blogcu.com/ (Necla ) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK ENFES OLMUŞ.
    iyi haftalar….
    Sevgilerimle SEVİL SAHİN

    YanıtlaSil
  11. misss gibi portakal kokuları sarmıştır her yeri.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. melisacım canım çok güzel görünüyor.eline yüreğine sağlık...bu arada sağlığın nasıl iyimisin....seni ve oğluşları çok öptüm sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Canım süper bir blog süper tarifler,tarifleri yaza yaza bileğim ağrıdı....Harikasın,ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Hurma tatlisi