12 Mart 2009 Perşembe

EL AÇMASI PIRASALI ÜÇGEN BÖREK



malzemeler:
1su bardağı yoğurt
1su bardağı sıcak su
1su bardağı sıvı yağ
1yumurta(sarısı dışına)
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1paket mayaveya 1yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un

hazırlanışı:
ılık suda mayamızı eritip diğer sıvı malzemeyi bi araya alıyoruz
üzerine tuzu,şekeri ve yavaş yavaş unu ekleyip çok sert olmayan yuuşak bir hamur yoğuruyoruz.yumuşak ama ele yapışmamalı
hamuru 12beze yapıyoruz
resimdeki gibi açabildiğimiz kadar açıp bohça şeklinde kapatıyoruz
resimler aşamaları tek tek gösteriyor
ben iç malzeme olarak pırasalı harç yaptım
pırasa ve rendelenmiş havuç'u sıvı yağda güzelce kavurup tuz ekliyoruz
dilenirse bu içe peynirde eklenir
en son böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yarım sat kadar tepsi mayasını bekliyoruz.
fırında kızarana kadar pişiriyoruz
aynı gün içinde yenirse böreğin tadı daha nefis ve çıtır oluyor
servisten önce biraz ısıtılabilir
ayrıca üzerlerine bolca keten tohumu serptim :)
afiyetle kalın








21 yorum:

  1. ne güzel görünüyorlar,tam da 5çayının yanına:)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. ne güzel görünüyorlar,tam da 5çayının yanına:)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. ne güzel görünüyorlar,tam da 5çayının yanına:)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık Melisacım.Nefis görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. nefis görünüyorlar canım,ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Canım tarifini bulamadım ama,yanılıyormuyum...

    YanıtlaSil
  7. acnım görüntü süper tadıda öyledir eminimki.ellerine emeğine sağlık.sevgilerimle nilgün

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık içi çeşitlendirilip yapılabilecek süper bir börek

    YanıtlaSil
  9. MUTFAĞIN HARİKA DÜN BİR SAAT BÜTÜNA RŞİVİNİ GEZDİM HERŞEY ÇOK GÜZEL BÖREKDE NEFİS GÖRÜNÜYOR ÖLE ÇOK AÇMAK GEREKMİYOR SANIRIM BELKİ YAPABİLİRİM BU BÖREĞİ EL AÇMASINA BAYILIYORUM HAMUR İŞLERİNE ELLERİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
  10. :) Çok lezzetli görünüyor,
    bugünlerde hamurişine fazla düştüm kessem iyi olur ama beni bu yemek blogcuları baştan cıkarıyor...
    Ellerinze saglık..

    YanıtlaSil
  11. çok güzel olmuş melisacığım..
    ellerine sağlık.
    açma börek gibisi yok bencede.
    çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. pratik ve harika kat kat bir börek ellerine yüreğine sağlık meslisacım.sizlere afiyet şifa olsun.çok öptüm sevgiler.....

    YanıtlaSil
  13. pırasayı normalde pek sevmem ama pırasalı böreği bayılırım :)
    ellerine sağlık. harika görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık çok güzeller ve Pastakolik'e hoşgeldin!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  15. harika bir börek tarifi... pırasayada bayılırız... ellerine sağlık... güzel bir hafta sonu dileğiyle...

    YanıtlaSil
  16. Cok emek isteyen bir tarif. Hamur acma konusunda cok usta degilim ama goruntu harika.Birde gercekten yeni bir cesit benim icin. Kesinlikle yemek tarifi defterimde yer alacak:)
    Ellerine saglik
    Koseminderinden GUrbet kusu

    YanıtlaSil
  17. mmmm en sevdiğim börek bu ..eline sağlık arkadaşım,bi tane aldım izin falan almıyorum:)sevgiler....

    YanıtlaSil
  18. The shape reminds me of the butterflaps

    YanıtlaSil
  19. Merhaba,

    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com

    yemekgezegeni size ne fayda sağlar?

    - Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
    - Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
    - Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
    Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com

    YanıtlaSil
  20. nefis görünüyorlar
    ellerine sağlık
    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  21. Merhaba Melisa,

    bu ara bizim evde de sürekli pırasalı börek yapılıyor:) Bayılıyorum pırasaya, soğana, sarımsağa...ve harika görünüyor böreğin...Ellerine sağlık..

    Sevgiyle kal,

    YanıtlaSil

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler