12 Mart 2009 Perşembe
EL AÇMASI PIRASALI ÜÇGEN BÖREK
malzemeler:
1su bardağı yoğurt
1su bardağı sıcak su
1su bardağı sıvı yağ
1yumurta(sarısı dışına)
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1paket mayaveya 1yemek kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
hazırlanışı:
ılık suda mayamızı eritip diğer sıvı malzemeyi bi araya alıyoruz
üzerine tuzu,şekeri ve yavaş yavaş unu ekleyip çok sert olmayan yuuşak bir hamur yoğuruyoruz.yumuşak ama ele yapışmamalı
hamuru 12beze yapıyoruz
resimdeki gibi açabildiğimiz kadar açıp bohça şeklinde kapatıyoruz
resimler aşamaları tek tek gösteriyor
ben iç malzeme olarak pırasalı harç yaptım
pırasa ve rendelenmiş havuç'u sıvı yağda güzelce kavurup tuz ekliyoruz
dilenirse bu içe peynirde eklenir
en son böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp yarım sat kadar tepsi mayasını bekliyoruz.
fırında kızarana kadar pişiriyoruz
aynı gün içinde yenirse böreğin tadı daha nefis ve çıtır oluyor
servisten önce biraz ısıtılabilir
ayrıca üzerlerine bolca keten tohumu serptim :)
afiyetle kalın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
ne güzel görünüyorlar,tam da 5çayının yanına:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
ne güzel görünüyorlar,tam da 5çayının yanına:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
ne güzel görünüyorlar,tam da 5çayının yanına:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
Ellerine sağlık Melisacım.Nefis görünüyor.Sevgiler...
YanıtlaSilnefis görünüyorlar canım,ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilCanım tarifini bulamadım ama,yanılıyormuyum...
YanıtlaSilacnım görüntü süper tadıda öyledir eminimki.ellerine emeğine sağlık.sevgilerimle nilgün
YanıtlaSileline sağlık içi çeşitlendirilip yapılabilecek süper bir börek
YanıtlaSilMUTFAĞIN HARİKA DÜN BİR SAAT BÜTÜNA RŞİVİNİ GEZDİM HERŞEY ÇOK GÜZEL BÖREKDE NEFİS GÖRÜNÜYOR ÖLE ÇOK AÇMAK GEREKMİYOR SANIRIM BELKİ YAPABİLİRİM BU BÖREĞİ EL AÇMASINA BAYILIYORUM HAMUR İŞLERİNE ELLERİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSil:) Çok lezzetli görünüyor,
YanıtlaSilbugünlerde hamurişine fazla düştüm kessem iyi olur ama beni bu yemek blogcuları baştan cıkarıyor...
Ellerinze saglık..
çok güzel olmuş melisacığım..
YanıtlaSilellerine sağlık.
açma börek gibisi yok bencede.
çok sevgiler.
pratik ve harika kat kat bir börek ellerine yüreğine sağlık meslisacım.sizlere afiyet şifa olsun.çok öptüm sevgiler.....
YanıtlaSilpırasayı normalde pek sevmem ama pırasalı böreği bayılırım :)
YanıtlaSilellerine sağlık. harika görünüyorlar :)
Ellerine sağlık çok güzeller ve Pastakolik'e hoşgeldin!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
harika bir börek tarifi... pırasayada bayılırız... ellerine sağlık... güzel bir hafta sonu dileğiyle...
YanıtlaSilCok emek isteyen bir tarif. Hamur acma konusunda cok usta degilim ama goruntu harika.Birde gercekten yeni bir cesit benim icin. Kesinlikle yemek tarifi defterimde yer alacak:)
YanıtlaSilEllerine saglik
Koseminderinden GUrbet kusu
mmmm en sevdiğim börek bu ..eline sağlık arkadaşım,bi tane aldım izin falan almıyorum:)sevgiler....
YanıtlaSilThe shape reminds me of the butterflaps
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com
yemekgezegeni size ne fayda sağlar?
- Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
- Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
- Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com
nefis görünüyorlar
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiyle...
Merhaba Melisa,
YanıtlaSilbu ara bizim evde de sürekli pırasalı börek yapılıyor:) Bayılıyorum pırasaya, soğana, sarımsağa...ve harika görünüyor böreğin...Ellerine sağlık..
Sevgiyle kal,