12 Ocak 2009 Pazartesi

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ TARİFLERİ=DAMALI SATRANÇ PASTA


4.TARİF
ADI:DAMALI PASTA
ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.





Yılbaşı için hazırladığım damalı pasta. Yapımı çok kolay ve sunumu çok çok şık. Bu arada lezzeti de harikaydı. Bir dilimle yetinmek oldukça zor oldu :) Pastamı PDÇS 33'ün ev sahibi Mutfak Notları'na gönderip kolaylıklar diliyorum.
.
1 adet sade pasta taban
1 adet kakaolu pasta taban
1 su bardağı meyve suyu
1 paket Dr.Oetker Gourmet Çikolatalı - Vişneli puding
2,5 su bardağı süt
1 paket çikolatalı krem şanti ya da pasta kreması
vişne reçeli taneleri,fındık kırığı
.
Öncelikle 2 tane değişik boyda yuvarlak bir nesne ile (su bardağı-pasta tabağı) 1 tane pasta tabanın tek katı daireler şeklinde kesilir. Diğer pasta taban katlarına da aynı işlem uygulanır. İkisinin dışına kakaolu, ikisinin dış çemberine sade gelecek şekilde oluşan daireler birbirinin içine geçirilir. Resimdeki gibi 4 kat elde edilir. (Anlatırken biraz zor oldu ama inanın yapımı daha kolay) Bu arada 2,5 bardak sütle puding pişirilir. Pasta tabanın ilk katı meyve suyuyla ıslatılıp üzerine sıcak puding (ocaktan alındıktan sonra 10-15 dakika sonra) yayılır. Üzerine dış çemberi farklı renkte olan pasta taban yerleştirilip yeniden meyve suyu ile ıslatılıp puding yayılır. Üstüne tekrar dıştaki çemberi farklı renkte bir pasta katı konup aynı işlem tekrarlanır.Böylece 4 katlı pasta elde edilir. Krem şanti ya da pasta kreması tarifine göre hazırlanıp pastanın her yanı kaplanır.Arzuya göre süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler