
malzemeler
2_3patates
1/2kg mantar
1tavuk göğsü
1su bardağı bezelye
soğan
tereyağı +sıvı yağ
milföy hamurları
beşamel sos için
2kaşık tereyağı
2kaşık un
2su bardağı süt
muskat rendesi
tencerede tereyağı ve sıvı yağ karışımında minik doğradığım soğanları biraz kavurdum tam pembeleşmeden tavla zarı büyüklüğündeki patatesleri ekledim
patateslerin pişmesine yakın minik doğrdığım tavuk etini ilave edip hepsinin kavurarak pişmelerini sağladım.
diğer yanda yarım kilo kadar mantarı tuzlu ve limonlu* suda haşlamıştım.
son olarak mantarı ve donmuş bezelyeyide ilave edip tuzunu ve pulbiberini ekledim,bu aşamada sevdiğiniz baharatları ilave edebilirsiniz
gelelim milföylere
milföyleri tartolet kalıplarına yarleştirip fırınladım.kıtırlaşınca dikatlice kalıptan çıkardım içlerini az önce hazırladığım harçla doldurup üzerine beşamel sos döktüm bolca kasar rendesi ve kısa bir süre yine fırına gönderdim.bukadar
biraz uzun oldu ama okadar zor değil
tadanlar çok beğendiler
*mantarı limonlu ve tuzlu suda haşlamamdaki sebep mantarların kararmaması
nefis görünüyor nefis ellerine sağlık..tarifini merakla bekliyorum..
YanıtlaSilellerine sağlık değişik ve güzel tarifi bekliyorum
YanıtlaSilçok şık bir tarif .ellerine sağlık.
YanıtlaSil