
Malzeme Listesi :
1su bardağı pirinç
2yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su
yeteri kadar tuz
2-3kaşık arpa şehriye
4adet patlıcan
1adet patlıcan(içine)
Yapılışı :
önce yağı alıp şehriyeleri kızartıyoruz sonra pirinçleri ilave edip bir iki tur karıştırarak kavuruyoruz.suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.diğer tarafta patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına ince şeritler halinde kesiyoruz.kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz.kalan tek patlıcanıda küpler halinde doğrayıp yine kızartıyoruz.suyunu çeken pilava küçük patlıcanları karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz.pilav kıvamına geldikten sonra bir kaseye paatlıcanları yerleştirip pilavı döküyoruz biraz bastırıp servis tabağına ters çeviriyoruz.dilenirse tek porsiyon dilenirse masanın ortasına büyük servis tabağına kayulabilir. afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim