26 Ağustos 2008 Salı
KESTANELİ PİLAV
Malzeme Listesi :
1 kase pişmiş kestane
1 kase pişmiş kuşbaşı et
2 kase pirinç
2 havuç, soyulup jülyen doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
kimyon karabiber tuz
3 kase kaynamış su
jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli
Yapılışı :
pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin. havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. etleri ekleyip karıştırın. kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun. suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın. kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin. pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. tabağa ters çevirip servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim