26 Ağustos 2008 Salı

KESTANELİ PİLAV




Malzeme Listesi :
1 kase pişmiş kestane
1 kase pişmiş kuşbaşı et
2 kase pirinç
2 havuç, soyulup jülyen doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
kimyon karabiber tuz
3 kase kaynamış su
jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli
Yapılışı :
pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin. havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. etleri ekleyip karıştırın. kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun. suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın. kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin. pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. tabağa ters çevirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler