28 Ağustos 2008 Perşembe

KAZANDİBİ




Malzeme Listesi :
1 kg sut 1 su bardagi seker 2 kasik pirinc unu 2 kasik nisasta 1kaşık margarin 2yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı :
öncelikle sütü ve şekeri ocağa koyup kaynamaya bırakıyoruz diğer tarafta az bir suyla nişasta ve pirinçununu açıyoruz kaynayan süte yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz.kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp mixerle çırpıyoruz diğer yanda aliminyum bir tepsiyi yağlayıp pudra şekerini serpiyoruz muhallebiden az az tepsiye yayıyoruz tepsi görünecek kadar.sonra tepsiyi ocağa alıp çevire çevire tabanın kızarmasını sağlıyoruz.şeker karamelleşiyor. muhallebiyi azdöktüğümüz için kızarıp kızarmadığı zaten görünüyor istediğimiz kıvama gelince tepsiyi hemen su dolu bir başka tepsiye koyuroruzki muhallebi kolay kalksın sonrasınsa kalan muhallebiyide tepsiye boşaltıp ,tatlıyı dolaba bırakıyoruz bir gece bekledikten sonra dilimleyip ters çevirerek servis yapıyoruz. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır