28 Ağustos 2008 Perşembe

ISPANAKLI PASTA



Malzeme Listesi :
4yumurta
1su bardağı toz şeker
1çay bardağı sıvı yağ
1/2su bardağı haşlanmış ıspanak
1paket kabartma tozu
1vanilya
2-2,5 su bardağı un
kreması 2su bardağı süt yarım çay bardağı un 1/2su bardağı şeker 1vanilya 50gr margarin
Yapılışı :
ilk olarak keki hazırlıyoruz şeker ve yumurtaları çırpıyoruz mixerle parçaladığımız ıspanağı yağı ekliyoruz en son unla karıştırdığımız kabartma tozunu vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz unun ölçüsü size kalmış verdiğim ölçü benim kullandığım miktar ama unlar farklılık gösterebiliyor siz herzamanki yaptığını kek kıvamını yakalamaya çalışın yağlanmış kalıba keki boşaltıp fırına veriyoruz tameman piştikten sonra alıp soğumaya baırakıyoruz düğer tarafta margarin harici krema malzemelerini tencereye alıp pişirmeye başlıyoruz pişen kremaya margarini ekleyip mixerle yüksek devirde karıştırıyoruz kekin kenarlarından 2parmak kadar veya daha az yuvarlak olarak çıkartıyoruzki en son üstüne süs olarak kullanalım kremayı kekin üstüne döküyoruz çok fazla kaşıkla uğraşmadan heryerini kapladıktan sonra soğumaya bırakıyoruz ayırdığımız keki robotta ufalayıp kekin üstüne süs olarak kullanıyoruz istediğiniz mevsim meyveleriyle süsleme yapabilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Klima, Soğutma Uzmanından Alınır