29 Ağustos 2008 Cuma

ŞEKERLEMELİ KELEBEK KURABİYE



Malzeme Listesi :
150gr tereyağı
1su bardağı pudra şekeri
1yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1çay kaşığı karbonat(silme dolu olsun)
aldığı kadar un
Yapılışı :
öncelikle kurabiye hamurunu hazırlıyoruz oda ısısındaki yağla şekeri karıştırıp yumurtayı ekliyoruz. un ve karbonatı ekleyip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde ediyoruz hamuru unlanmış zeminde yarım cm inceliğinde açıyoruz hamuru kalıpLA şekillendirebilirsiniz fırında 180cde pembe şekilde pişiriyoruz pişen kurabiyelerin soğumasını bekliyoruz. gıda boyalarıyla renklendirdiğimiz suları kurabiyenin isteiğimiz bölgelerine sürüp tozşekere buluyoruz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler