29 Ağustos 2008 Cuma

DÜĞME KURABİYE JELİBONLU



Malzeme Listesi :
2 yumurta sarısı
150 gr margarin
250 gr un
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı pudra şekeri
minik jelibon şekerler
Yapılışı :
Oda ısısında margarin, pudra şekeri, vanilya ve yumurta sarıları karıştırılır ve unla kabartma tozu eklenir, kıvamlı bir hamur elde edilir. Cok minik toplar halinde elde yuvarlanır ortalarına minik şekerler varsa koyulur yoksa parmakla bastırıp ortasına marmelat eklenebilir. veya saadet ablamın yaptığı gibi ortalarını bastırıp piştikten sonra ortalarına şanti sıkılıp en üstüne renkli şekerlemelerde konulabilir 175cde kızarmasına izin verilmeden pişirilir afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Hurma tatlisi