27 Ağustos 2008 Çarşamba

BÖĞÜRTLEN SOS EŞLİĞİNDE ETİMEK TATLISI



Malzeme Listesi :
1paket etimek
2su bardağı su
2su bardağı toz şeker
muhallebisi için: 1lt süt
6kaşık un
8kaşık şeker
50gr margarin
nohut kadar damla sakızı
Yapılışı :
meyve sosu:üzerindeki tarife göre hazırlayıp arada kaymak tutmaması için karıştırıyoruız öncelikle şekeri tencereye alıp ocağa koyuyoruz su eklemeden sulanmasını bekliyoruz.karamelleşince 2su bardağı suyu soğuk olarak ekliyoruz. bu önemli sıcak eklerseniz üzerinize çok fazla sıçrayacaktır şeker eriyene kadar kaynatıyoruz.etimekleri uygun bir kaba yerleştirip üzerini hazırlanna şerbetle ıslatıyoruz. diğer tarafta muhallebi için sütü şekeri ve unu karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.güzelce piştikten sonra ocaktan alıp dövülmüş damla sakızını ve margarini ekleyip mixerle 10 dk kadar çırpıyoruz.etimeklerin üstüne hepsini boşaltıp talıyı dolaba kaldırıyoruz.tatlı soğuduktan sonra dilimleyip üzerine meyve sosu dökerek ikram ediyoruz. afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler