14 Haziran 2008 Cumartesi
ALMAN PASTACIKLARI
MALZEMELER:
125 gr margarin
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
30 gr maya veya 1 tane instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su
yeterince un
KREMASI:
1/2 lt süt
1 çay bardağı şeker
3-4 kaşık kakao
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
50 gr margarin
hazırlanışı:
*Ilık su, süt, maya, şeker ve tuz karıştırılır.
*15-20 dakika bekletildikten sonra diğer malzemeler
eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
*Hamur 2 katına çıkıncaya kadar üzeri örtülü bir
şekilde bekletilir.
*Hamur merdane ile 1 parmak kalınlığında açılıp
su bardağı yardımı ile daireler kesilir.
*Kesilen hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir ve
15-20 dakika tepside mayalandırılır.
*200 derece kızdırılmış fırında üzerleri kızarıncaya
kadar pişirilir.
*Krema için yağ ve vanilya haricindeki malzemeler
kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra ateşten alınıp içine vanilya ve katıyağ
eklenerek çırpılır.
*Krema ve hamurlar soğuduktan sonra hamurlar ortadan ikiye
kesilip (tam olarak koparmadan) içine krema sürülür
*Üzerlerine bolca pudra şekeri elenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
-
Hurma tatlısı 3 su bardağı irmik 1 su bardağı un 100 gr tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı ılık su 2 ...
-
100 gram tereyağı 1 yumurta bir çay kaşığı tuz bir yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sıvı yağ bir çay kaşığı...
-
1 yumurta 1 cay bardagi yoğurt 1 cay bardagi sut 1 cay bardagi sivi yağ 1,5 cay bardagi irmik 1,5 su bardagi un 2,5 cay kadis...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim