14 Haziran 2008 Cumartesi

ALMAN PASTACIKLARI



MALZEMELER:
125 gr margarin
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
30 gr maya veya 1 tane instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su
yeterince un
KREMASI:
1/2 lt süt
1 çay bardağı şeker
3-4 kaşık kakao
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
50 gr margarin
hazırlanışı:
*Ilık su, süt, maya, şeker ve tuz karıştırılır.
*15-20 dakika bekletildikten sonra diğer malzemeler
eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.

*Hamur 2 katına çıkıncaya kadar üzeri örtülü bir
şekilde bekletilir.
*Hamur merdane ile 1 parmak kalınlığında açılıp
su bardağı yardımı ile daireler kesilir.

*Kesilen hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir ve
15-20 dakika tepside mayalandırılır.
*200 derece kızdırılmış fırında üzerleri kızarıncaya
kadar pişirilir.
*Krema için yağ ve vanilya haricindeki malzemeler
kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra ateşten alınıp içine vanilya ve katıyağ
eklenerek çırpılır.
*Krema ve hamurlar soğuduktan sonra hamurlar ortadan ikiye
kesilip (tam olarak koparmadan) içine krema sürülür
*Üzerlerine bolca pudra şekeri elenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınızı benim için çok değerli.
çok teşekkürler .
yine beklerim

Çıtır kaseler